Deze items mogen niet missen in jouw slaapkamer 0

Items in jouw Slaapkamer

De slaapkamer is misschien wel de belangrijkste kamer in heel het huis. Dit is namelijk de ruimte waar jij jouw rust moet vinden om jezelf op te laden voor de volgende dag. Je kunt alleen tot rust komen als de omgeving waar je in slaapt ook rustig is. Richt de complete slaapkamer daarom op zo’n manier in dat je er met geen mogelijkheid stress van kan krijgen. Mocht je wel stress ervaren, dan moet de slaapkamer de ruimte zijn waar je die stress los kunt laten. Hoe je jouw slaapkamer dan het beste in kunt richten, laten we in dit artikel zien.

Een goed bed

Je begint natuurlijk met het kiezen van het juiste bed met een mooi bed frame. Zorg dat deze voldoet aan al jouw wensen en behoeften. Een goed bed is wel de investering waard, want alleen met een goed bed kom je in jouw volledige remslaap. Daarnaast is het belangrijk dat je in een bed slaapt waar je geen rugklachten of andere problemen door ervaart. Laat je eventueel adviseren door een professional en zorg dat het complete bed bij jou past. Het kiezen van het juiste beddengoed en de perfecte kussens is ook cruciaal om ervoor te zorgen dat je het lekkerste slaapt. Alleen met de juiste benodigdheden kom je in een remslaap, en alleen als je daarin komt ben je volledig uitgerust om aan een nieuwe dag te beginnen. Hier lees je waarom je rem-slaap nog meer zo belangrijk is.

Frisse lucht

Zorg dat er genoeg ramen in jouw slaapkamer zitten die open kunnen. Frisse lucht is namelijk enorm belangrijk. Dit zorgt er niet alleen voor dat je ‘s nachts beter slaapt en zuivert ook alle vuile lucht uit je kamer. Om de lucht nog meer te reinigen kun je er voor kiezen om luchtzuiverende planten in je kamer neer te zetten. Deze planten zorgen ervoor dat giftige stoffen uit de lucht worden gehaald en zorgen daarnaast voor zuurstof in jouw slaapkamer. Bovendien wordt de kleur groen geassocieerd met rust blijkt uit onderzoeken, waardoor een plant een oase van rust creëert. Naast het feit dat een plant functioneel is, doen ze het als decoratie dus ook heel erg goed. 

Kleur

Rust betekent niet dat je niks mag doen met kleur. Je kunt best wat kleur in de slaapkamer aanbrengen, zolang het maar geen drukke kermis wordt. Houdt bijvoorbeeld de meubels in een neutrale kleur en breng juist kleur aan op de muur. Of houdt de muren juist rustig en kies voor meubels met een iets meer uitgesproken kleur. Zo heb je toch kleur in de slaapkamer, maar houdt je het tegelijk heel rustig, omdat je met weinig verschillende kleuren werkt. Op andere manieren kleur in huis aanbrengen, lees dan eens dit

Te veel is te druk

In bijna iedere slaapkamer staan natuurlijk kasten voor kleding, schoenen, beddengoed etc. Dat is natuurlijk ook logisch, want je moet die spullen ergens kwijt kunnen. Alleen zijn te veel kasten in een ruimte gewoon te druk. Probeer het daarom zo wijs mogelijk in te delen. Heb je een kamer over? Probeer dan daar eens de kledingkamer van te maken. Als je die kamer nou eens vol kasten zet, waar iedereen in huis zijn kleren in kwijt kan, scheelt dat heel veel ruimte op jullie slaapkamers. Je zult zien dat dat ook meteen zorgt voor veel meer rust. Beddengoed kan wellicht ook onder het bed worden opgeborgen, veel bedden hebben namelijk een extra opbergruimte onderin. Hebben jullie dat niet? Dan is dat wellicht een vereiste voor het volgende bed dat jullie aan gaan schaffen.

Accessoires

Accessoires zijn in elke ruimte belangrijk, dus ook in de slaapkamer. Accessoires hoeven namelijk echt niet altijd het drukke en eyecatcher effect uit te stralen. Ze kunnen ook een rustige of romantische sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan een extra paar kussens op bed. Dat geeft meteen een andere uitstraling en straalt toch gezelligheid uit. Dat zelfde gevoel creëer je door kaarsjes neer te zetten op de nachtkastjes. Denk bijvoorbeeld ook aan een vloerkleed en een mooie lamp. Aan te raden is om deze in ronde vormen aan te schaffen, omdat deze een gezellige uitstraling geven. Lees hier wat voor accessoires je nog meer toe kan voegen aan jouw slaapkamer.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *