Waar moet je aan denken bij het inrichten van een huis? 0

huisinrichting

Je gaat voor het eerst jouw huis inrichten en dat is natuurlijk super spannend. Want waar begin je bijvoorbeeld mee? Is dat het uitzoeken van je meubels? Of het uitzoeken van de verf? Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is het natuurlijk een verademing om alles zelf uit te zoeken. Niemand waar je rekening mee hoeft te houden, dus alles wordt naar jouw smaak ingericht. Maar, een paar extra handen en een extra brein dat meedenkt kan nog wel eens handig zijn bij de inrichting van je eerste huis. Want heb jij wel overal goed over nagedacht? En is het echt wel zo wijs om jouw stappenplan aan te houden?

Stroom

Ga eerst altijd na waar je stroom hebt. Waar zitten jouw stopcontacten, waar zitten de stroomkabels en hun bijbehorende lichtknoppen? Heb je er genoeg of moet er nog een stopcontact geplaatst worden? Zo zie je meteen waar je bijvoorbeeld een lamp kunt ophangen, waar je er een neer kan zetten. Waar je voor de rest nog stroom hebt voor bijvoorbeeld het stofzuigen of om de tv op aan te sluiten. Het is handig om eerst te weten waar al deze punten zitten, voordat je een hele inrichting gaat bedenken. Want misschien wilde jij wel jouw bank neerzetten op de plek waar een stopcontact zit. Dat is misschien niet zo handig. 

Ramen

Ook is het belangrijk om te kijken waar het licht vandaan komt. Zijn er veel ramen in het huis? Is er een achterdeur of is er een schuifpui? Misschien zijn beide wel aanwezig in jouw nieuwe huis. Ook is het belangrijk hoe hoog die ramen zijn. Met ramen van grond tot plafond, krijg je natuurlijk veel meer licht binnen dan met een raam in het midden. De plek van de ramen is ook essentieel voor de inrichting van je huis. Grote kans dat je de tv ergens anders neer moet zetten, want voor het raam kijkt natuurlijk niet zo fijn. 

Kleur

Nu je ongeveer weet waar je meubels neer kunt zetten, kun je langzaam aan gaan bedenken wat de inrichting gaat worden. Allereerst is het natuurlijk van belang om de muren te verven, mocht je dat willen. Misschien kunnen de muren sowieso wel een likje witte verf gebruiken. Want met witte muren is natuurlijk ook niks mis, alleen je huis ziet er dan best steriel uit. Je kunt ook altijd kiezen voor een kleur, die net afwijkt van wit, waardoor je iets meer kleur creëert in huis. Natuurlijk kun je ook op andere manieren kleur in huis brengen. Kijk bijvoorbeeld eens hier, naar welke kleuren bij jouw interieur passen. Die kleuren kun je dan ook in jouw meubels of accessoires verwerken.

Meubels

Als de muren zijn geverfd en je hebt bedacht welke kleuren je in woning wil hebben, is het tijd om de meubels uit te gaan zoeken. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde kleur naar voren brengen, als echte eyecatcher? Ga dan op zoek naar een bank in die kleur. Het oog trekt dan meteen naar die bank, en met een meubelstuk breng je meteen heel wat kleur in huis. Je kunt natuurlijk ook de muur in dezelfde kleur schilderen. Je creëert een mooi effect, als je bijvoorbeeld de muur van de tv in een beige kleur verft en de beige bank daartegenover plaatst. Zo komt beige steeds weer terug in het interieur. Dat kan natuurlijk ook makkelijk met een andere kleur. 

De ultieme tip is om eerste alle grote meubels een plek te geven, de ruimte die je dan nog over hebt, kun je opvullen met eventuele kastjes voor opbergruimte of andere accessoires. 

Accessoires

Elk huis heeft accessoires nodig. Of het nou gaat om een dekentje en kussentje op de bank, een plant of kaars op tafel of een schilderij of foto aan de muur. Accessoires maken toch van een huis, een thuis. Dit komt met name ook omdat veel accessoires persoonlijk zijn, denk maar aan foto’s aan de muur of een bepaald beeld op de schouw. Minder persoonlijke accessoires kunnen natuurlijk ook van jouw huis een thuis maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar planten, naast het feit dat ze kleur in huis brengen, zijn ze ook nog eens functioneel. Eerder hadden we het al over eyecatchers, maar ook accessoires kunnen als eyecatcher dienen. Denk bijvoorbeeld aan een unieke lamp of schilderij, waar meteen het oog op valt als je binnen komt.

Next Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *