Dit zijn de 10 opvallendste trends op het gebied van wonen van dit moment! 0

praktisch ingerichte woningen

Net als met kleding, auto’s en andere artikelen kennen wonen en woninginrichting ook verschillende woontrends die per moment of per seizoen kunnen verschillen. Wil jij graag op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van wonen, ben je bezig met een verhuizing of wil je je huidige woning graag een moderne update geven? Dit zijn de tien meest opvallende ontwikkelingen op het vlak van wonen en wooninrichting van dit seizoen. Met deze trends kun je inspiratie opdoen voor je eigen woning of juist weten welke trend je absoluut niet wilt volgen. Lees vlug mee!

Trend 1: de kleur groen!

Ieder jaar is er een andere kleur die je veel terug ziet komen in woningen. Dit jaar is dat de kleur groen in allerlei verschillende varianten. Met name de donkere en grijzige bosgroene tinten zijn populair. Je kunt ervoor kiezen om een muur in je woning groen te verven, groene kussenhoezen aan te schaffen of je pakt het grootser aan en laat al je kozijnen aan de buitenkant van je woning groen schilderen. Daarnaast ik het ook belangrijk dat je de juiste verf kiest als je gaat schilderen.

Trend 2: urban jungle

Niet alleen de kleur groen is populair, maar ook letterlijk meer groen toevoegen aan je woning is een grootse trend. Of je nu een kleine kamer hebt of een volledige gezinswoning, er is altijd ruimte voor een urban jungle. Naast dat kamerplanten je woning een levendige uitstraling geven, kunnen ze ook de lucht zuiveren. Ideaal toch?

Trend 3: sporten doe je thuis

Dankzij de coronacrisis hebben veel mensen de voordelen van thuis sporten ontdekt. Maak daarom ruimte en richt een plekje in je huis in voor je home work-out en doe mee aan deze gezonde woontrend. Kom maar op met die spierballen!

Trend 4: tiny houses

Je hebt er vast al eens van gehoord, de tiny house. Dit is een grote trend op het gebied van wonen. Steeds meer stellen en gezinnen wonen in kleine, maar zeer praktisch ingerichte woningen. Less is more toch?

Trend 5: wooncommunes

Deze trend is eigenlijk uit nood geboren omdat de woningnood hoog is. Hierdoor worden steeds meer creatieve manieren gevonden om samen met anderen te wonen in bijvoorbeeld woongemeenschappen en woningprojecten. Grote keukens, woonkamers en fitnessruimtes worden gedeeld met andere deelnemers van de wooncommune. Vaak kun je hier ook flink op kosten besparen.

Trend 6: technologie is alles

Het internet kunnen we al lang niet meer wegdenken uit onze woningen. Steeds meer artikelen worden ook op deze manier bestuurd. Zo kun je lampen bedienen met je smartphone, je koelkast aansluiten op het internet en je robotstofzuiger activeren vanaf je kantoor. We zien steeds slimmere producten voor in huis en dat zorgt voor veel gemak! Maar wat als er een internetstoring is..

Trend 7: nomade levensstijl

De tijd dat mooie spullen belangrijk zijn in je leven is voorbij. Ervaringen worden steeds belangrijker gevonden dan bezit en dat zie je ook terug in de woontrends. Minimalistisch leven wordt omarmt en met name ook de mogelijkheid om op ieder moment je spullen bij elkaar te pakken en op pad te gaan. Met een volkswagenbusje bijvoorbeeld.

Trend 8: sharing is caring

Aansluitend op trend 7 is ook de deelcultuur. Je ziet steeds meer deelauto’s, deelfietsen of kledingstukken die uitgewisseld kunnen worden. Dat kan ook op het gebied van wonen. Zo kun je kunst tijdelijk huren, je woonaccessoires in bruikleen nemen of een koelkast leasen.

Trend 9: kwaliteit boven kwantiteit

We willen geen zolders meer die uitpuilen met spullen, maar kiezen steeds meer voor kwaliteit. Investeer bijvoorbeeld liever eenmalig in een goed matras dan ieder jaar een nieuwe te kopen.

Trend 10: blijf bij jezelf

De belangrijkste trend is om authentiek te wonen. Maak je woning helemaal eigen en je doet mee aan deze trend. En zeg nu zelf, er is toch niets fijner dan een prettig thuis?

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *