De leukste DIY ideeën en inspiratie voor jouw woning! 0

DIY ideeën

Kan jouw huis wel een opknapbeurt gebruiken of ben je toe aan een nieuw uiterlijk voor je huis? Dan hoef je helemaal niet direct naar de winkel te rennen om nieuwe spullen te kopen, want je kunt een heleboel zelf opknappen. En het leukste is… veel artikelen om mee te knutselen heb je al in huis! Met deze Do it yourself ideeën kun jij meteen mee aan de slag op een regenachtige dag en tover jij je huis zo om in een gehele nieuwe plek. Doe hier je inspiratie op!

Idee 1: pas je woondecoratie aan op het seizoen

Moet jij elke herfst weer wennen aan de regenachtige dagen en mis je de zomer? Maak iets positiefs van de overgang van de seizoenen en laat je inspireren door de trends van dit moment en pas je woondecoratie aan op elk seizoen! Zo wordt de aankomende herfst of winter ineens wel heel leuk! In de lente kun je je huis vol zetten met kleine vaasjes met zelf geplukte wilde bloemen, in de zomer kun je een plateau maken met zand van het strand en je woning met schelpen versieren, in de herfst ga je de bossen in om dennenappels, beukennootjes en kastanjes te verzamelen om je vensterbank mee te versieren en in de winter kun je denken aan kunstsneeuw, romantische kaarsen en kerstversieringen. Zo breng jij ieder moment van het jaar sfeer naar je woning!

Idee 2: upcyclen is het nieuwe recyclen!

Dat we spullen zo veel mogelijk moeten recyclen dat weten we allemaal inmiddels wel, maar ben je ook al bekend met de term upcycling? Upcyclen is het creatief hergebruiken van materialen waardoor ze nog beter worden dan daarvoor. Dus heeft je opa, buurvrouw of vriendin nog een oud kastje staan. Maak daar dan een project van, schuur het kastje helemaal op en doe er een verse laag verf overheen. Dit geeft gegarandeerd voldoening én je hebt er een mooie aanwinst bij in je huis! En dit kun je natuurlijk met veel meer spullen doen. Denk aan tuinmeubels maken van resthout of oude fruitkisten opknappen om als opbergbakken te gebruiken in je woonkamer of kantoorruimte. De opties zijn eindeloos!

Idee 3: van ruilen komt zeker geen huilen

One man’s trash is another mans treasure, misschien heb je wel eens van dit spreekwoord gehoord. Maar het betekent zoveel als wat voor de een niks waard is, kan door de ander juist heel mooi worden gevonden. Dus ben jij uitgekeken op die kamerlamp die je al 10 jaar hebt? Misschien kan je daar iemand anders juist heel blij mee maken en hebben zij weer iets anders om met jou te ruilen. Zo ben je ook nog eens heel duurzaam bezig.

Idee 4: experimenteer met behang

Verschillende soorten behang kan heel veel doen met je woning. En dan hebben we het niet alleen over een leuk printje op de muur. Experimenteer met het behangen van je huis en denk er ook eens aan om een deur te behangen, zo krijgt die kamer meteen een grotere uitstraling. Zeker in combinatie met de juiste gordijnen. Ook kun je plafonds behangen of een oude kast opknappen door de deuren te voorzien van een mooi behang. Wat ga jij als eerste uitproberen?

Idee 5: ga op zoek naar schatten!

Wil je toch op zoek naar nieuwe aanwinsten voor in je huis? Kijk dan eens bij kringloopwinkels of rommelmarkten en ga op zoek naar echte schatten. Dit hoeft je absoluut niet veel te kosten en kan je woning direct een andere uitstraling geven. Pro tip voor rommelmarkten: ga vroeg zodat jij de meeste keuze hebt uit alle schatten!

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *