Welke renovaties aan je woning zijn nu echt winstgevend? We vertellen het hier! 0

Aannemer voor de verbouwing van een woning

Denk je erover werkzaamheden aan je huis te doen, maar wil je weten welke aanpassingen slim zijn om te doen en welke minder? Sommige verbouwingen en werkzaamheden aan je woning zijn zeer winstgevend en andere minder. Zeker wanneer je erover denk om je woning op termijn te verkopen is het verstandig om hierover na te denken. Je wilt natuurlijk wel je investering terugverdienen toch? Wij zetten hier de do’s en don’t voor je op een rij op het gebied van renovatie aan je huis.

Do’s

Een van de aantrekkelijkste renovatie mogelijkheden van dit moment zijn de duurzame keuzes. Daarbij kun je denken aan het vervangen van ramen voor HR++ glas of triple-glas, het laten vervangen van oude kozijnen of het vernieuwen van je oude dak. Ook zijn andere vormen van isolatie een aantrekkelijke investering. Niet alleen omdat dergelijke investeringen de waarde van je woning verminderen, maar ook omdat je direct kunt besparen op je vaste lasten bijvoorbeeld. Hier doe je niet alleen jezelf een plezier mee maar ook het milieu is je dankbaar! Dus waar wacht je nog op? Met je geld op de bank wordt je ook niet rijker van..

Daarnaast kun je denken aan diverse verbouwingen die je woonoppervlakte vergroten. Heb jij mogelijkheden voor het plaatsen van een dakkapel? Dan is dit altijd een verstandige keuze. Door het plaatsen van een dakkapel creëer je meer woonoppervlakte in je woning en maak je van die krappe zolder met gemak nog een extra slaapkamer, werkkamer of thuisgym. Zo vergroot je je eigen woongenot, maar zorg je ook voor waardevermeerdering van je woning. Je weet maar nooit toch?

Heb je geen mogelijkheden voor een dakkapel of krijg je geen vergunning voor een extra verdieping? Dan is een uitbouw mogelijk nog een optie voor je. Hierdoor zal je tuin iets verkleinen, maar krijg je wel extra vierkante meters terug in de vorm van een grote woonkeuken, eetkamer met ontbijtbar of woonkamer met extra zithoek en dat is heel wat waard. Daar weet jij vast wel een mooie bestemming voor! 

Zowel het plaatsen van een dakkapel en het uit- of opbouwen van je woning zijn langere termijn investeringen die zich niet alleen terugbetalen in extra woongenot door de extra woonruimte voor jou en je gezin, maar ook in de winstgevendheid van je woning bij de verkoop.  

Dont’s 

Woon je nu in een huis die je op termijn wilt verkopen of waar je in ieder geval niet je hele leven in wilt blijven? Dan is het renoveren van een keuken of badkamer een minder verstandige keuze. Het plaatsen van een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer levert namelijk niet meteen een waardevermeerdering van je woning op. De kans dat de volgende bewoners precies dezelfde smaak hebben als jij is namelijk niet zo groot. Bovendien vergroot je met een nieuwe keuken of badkamer niet het woonoppervlak. En die gave jacuzzi die jij hebt laten plaatsen, vindt een ander misschien een verspilling van ruimte of een smet op het milieu!

Is je keuken of badkamer erg verouderd? Dan kan het wel verstandig zijn om te moderniseren. Hou daarbij rekening dat je kiest voor een algemene en commerciële uitstraling die veel mensen mooi vinden en niet te veel meegaat met de trends van dat moment. Dit kan een voordeel zijn bij de verkoop.

Wil je niet verkopen? Dan hoef je hier natuurlijk minder rekening mee te houden en kies je toch lekker voor die gloednieuwe, glimmende rode keuken als jij daar blij van wordt!

Previous ArticleNext Article
RENOVATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *