Een tuin voor jou en de natuur 0

Kleuter geeft de planten water

Een huis met een tuin is een ideaal dat door veel mensen wordt gekoesterd. Ze wonen soms in een appartement op een verdieping en verlangen naar het buitenleven met groen, insecten en vogels. Anderen zien een tuin vooral als een plek voor amusement. Dit soort tuinen is snel te herkennen, want die zijn vrijwel helemaal betegeld. Ze staan vol met dingen als een barbecue en een grote loungeset en doen denken aan een verlengde keuken, zonder groen. Om daar verandering in te brengen ga je naar zadenkopenonline.nl, een webshop voor zaden voor allerlei soorten beplanting.

Dieren en insecten uitnodigen

Een tuin is een plek die je als bewoner van een woning eigenlijk niet helemaal voor jezelf zou moeten claimen. Het is een ruimte die gemakkelijk kan worden gedeeld met vogels, insecten, bijen en dergelijke. Het is niet moeilijk om die dieren in je tuin te krijgen. Een eerste stap hiervoor is dat het grootste deel van de bodem niet bedekt is met tegels. Je kunt biologische zaden kopen om er een gazon te laten groeien, of een verpakking met geselecteerde zaden voor zomerbloeiers. Door die rond te strooien ontstaat er een bloeiende zomertuin, waar graag vogels en insecten op afkomen.

Aantrekkelijk voor mensen en dieren

Als je je een beetje verdiept in de manier waarop dieren van je tuin gebruik maken, kun je daar veel plezier van hebben. Je kunt in de zomer allerlei prachtige vlinders verwelkomen die op de bloemen in jouw tuin afkomen. Ook bijen zijn daarin geïnteresseerd. Door voor de juiste planten te kiezen kun je zelfs invloed uitoefenen op het soort dieren dat in je tuin komt. Er zijn speciale struiken die vlinders aantrekken. Vogels worden aangetrokken door struiken waar ze zich goed kunnen verschuilen. Nestkastjes en voedertafels zorgen voor meer permanente bewoning van je tuin.

Rustgevend

Door je tuin gemakkelijk geschikt te maken voor jou en de natuur dankzij Zadenkopenonline, draag je bij aan de biodiversiteit. Dat is een fijn gevoel. De begroeiing en de dieren in de tuin belonen jou voor je inspanningen door hun aanwezigheid, die bovendien bijzonder rustgevend is. Wat is er nu leuker dan op je gemak kijken naar vogels die een nestje in je tuin hebben gemaakt. Of naar vlinders en bijen, die van de ene bloem naar de andere vliegen vanwege de lekkere geuren en de nectar. Je zal ontdekken dat het heel aangenaam is om rustig in zo’n tuin te zitten.

Deel van het interieur

Interieurspecialisten en tuinontwerpers raden aan om een tuin te beschouwen als een verlengstuk van de woning. Dat is niet helemaal waar. Een tuin is niet voor niets een plek buiten, waar de zon, wind en regen vat op hebben. Je tuin kan inderdaad een verlengstuk van de woning zijn, maar dat betekent niet dat de tuin moet worden omgetoverd tot een extra kamer zonder dak. Want daarmee doe je de tuin tekort. Laat het liever een verlengstuk zijn in stijl, kleur en vormgeving, met alle kenmerken van de natuur.

Previous ArticleNext Article
TUIN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *