Het belang van een koudschuim matras 0

Naturalis Koudschuim Matras

Koudschuim matrassen worden om verschillende redenen steeds populairder. Ze zijn geweldig voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma, omdat ze minder vochtig zijn dan andere matrastypes. Ze zijn ook zeer geschikt voor warme slapers omdat een koudschuimmatras veel koeler blijft dan andere matrassen. Dit komt omdat het is gemaakt van een zeer dunne laag schuim die geen warmte vasthoudt. Koudschuimmatrassen zijn er in verschillende diktes en dichtheden, wat het kopen ervan lastig kan maken. Bij het kopen van een nieuwe koudschuimmatras moet je op drie belangrijke dingen letten: de stevigheid, de gebruikte materialen bij de fabricage en de dichtheid. Dit artikel gaat dieper in op elk van deze problemen, zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van jouw volgende koudschuimmatras.

Dichtheid

Wanneer je een koudschuim matras koopt, is de dichtheid van het matras een van de belangrijkste dingen om te overwegen. De dichtheid van het matras is de dikte van de schuimlaag in het matras. Hoe hoger de dichtheid, hoe steviger het matras. Koudschuimmatrassen zijn meestal verkrijgbaar in drie verschillende dichtheden.

Hardheid

Naast de dichtheid moet je ook letten op de hardheid die je verkiest. De hardheid van een koudschuimmatras is anders dan de dichtheid. De hardheid van een matras is hoe stevig het matras aanvoelt als de slaper erop ligt. Koudschuimmatrassen zijn verkrijgbaar in drie verschillende hardheidsgraden: 

  • Het extra zachte koudschuim matras is het zachtste matras dat je kan kopen. Het is geschikt voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma. Dit matras is het beste voor mensen die de voorkeur geven aan een zacht matras.  
  • Het zachte koudschuim matras is iets steviger dan het extra zachte matras. Het is geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een zachter matras. Dit is ook het meest voorkomende type koudschuim matras. Dit matras is het beste voor mensen die zij- of rugslapers zijn. 
  • Het stevige koudschuimmatras is het stevigste matras die je kunt kopen. Dit is geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een stevig matras. Dit matras is het beste voor mensen die rug- of buikslapers zijn. Zijslapers kunnen het te stevig vinden, wat resulteert in een slechte uitlijning van de wervelkolom.

Gebruikte materialen in de productie

Naast de dichtheid moet je ook letten op de materialen die bij de productie worden gebruikt. Een koudschuimmatras kan gemaakt zijn van natuurlijke of synthetische materialen. Natuurlijke materialen kunnen duurder zijn dan synthetische, maar sommige mensen geven er de voorkeur aan omdat ze milieuvriendelijk zijn. 

Natuurlijke materialen zijn onder meer natuurlatex, natuurrubber, wol en biologisch katoen. Dit zijn allemaal milieuvriendelijke, natuurlijke materialen. Ze zijn meestal duurder dan synthetische materialen, maar sommige mensen geven er de voorkeur aan vanwege hun milieuvriendelijke eigenschappen. 

Tot de synthetische materialen behoren urethaanschuim, traagschuim, polyurethaanschuim en latex. Deze zijn meestal goedkoper dan natuurlijke materialen. Je moet beslissen aan welk type materiaal je de voorkeur geeft voordat je een koudschuimmatras koopt.

Dikte van de comfortlaag

De dikte van de comfortlaag is de dikte van de toplaag van het matras. Dit verschilt per type koudschuimmatras. Hoe dikker de toplaag van het koudschuimmatras, hoe luxueuzer deze zal zijn. Dat betekent niet dat de dunnere koudschuimmatrassen slecht zijn. Integendeel, ze hebben vaak een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. 

  • Het extra dikke koudschuimmatras heeft een dikte van ongeveer 3 – 4 centimeter. Het is het dikste type koudschuimmatras. Dit is een geweldige optie als je op zoek bent naar een zeer luxe en comfortabel matras. Dit matras is het beste voor mensen die een voorkeur hebben voor een zeer dik matras. Als je liever een dunner matras hebt, dan is dit geen goede optie voor u.
  • Het dikke koudschuimmatras heeft een dikte van ongeveer 2 – 3 centimeter. Het is een zeer comfortabele matras, maar het zal niet zo luxueus zijn als het extra dikke matras. Dit is een goede optie als je een zeer comfortabel matras wilt voor een goede prijs. Dit matras is het beste voor mensen die de voorkeur hebben voor een dikker maar niet extreem dik matras.
  • Het medium dikke koudschuim matras heeft een dikte van ongeveer 1 – 2 centimeter. Het is niet zo dik als de andere soorten koudschuimmatrassen, maar nog steeds zeer comfortabel. Het is een goede optie als je een comfortabel matras wilt, maar niet te veel geld wilt uitgeven. 

Conclusie

Koudschuimmatrassen zijn geweldig voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma, omdat ze minder vochtig zijn dan andere matrastypes. Ze zijn ook geweldig voor warme slapers omdat een koudschuimmatras veel koeler blijven dan andere matrassen. Koudschuimmatrassen zijn er in verschillende diktes en dichtheden, wat het kopen ervan lastig kan maken. Bij het kopen van een nieuwe koudschuimmatras moet je letten op de hardheidsgraad, de materialen die bij de productie zijn gebruikt en de dikte van de comfortlaag. Wil jij een koudschuim matras aanschaffen? Ontdek dan snel het aanbod van MatrasFactory.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *