Hip en happening op het gebied van wonen: laat je inspireren door de natuur! 0

Interieur decoratie

Omdat de maatschappij waar we in leven steeds drukker wordt en steeds meer prikkels afgeeft, is het belangrijk om van je huis een omgeving te maken waar je tot rust kunt komen, helemaal kunt ontspannen en weer in verbinding kunt komen met de natuur. Deze roep om rust en connectie met de natuur zien we ook terugkomen in de woontrends van dit moment. Natuurlijke materialen en tinten spelen een steeds belangrijkere rol binnen het interieur, maar ook in de tuin en aan de buitenkant van de woning. Je kunt er voor kiezen om deze trend door je hele woning te gebruiken. Vind je dat wat veel van het goede? Kies dan voor een bepaalde kamer (bijvoorbeeld de slaapkamer?) en geef die een natuurlijke metamorfose zodat je in deze ruimte weer helemaal zen kunt worden na een drukke dag op werk of op school. Geloof ons, je zult er geen spijt van krijgen!

Natuurtrend 1: aardetinten op de muur

Een van de simpelste aanpassingen aan je woning die tegelijkertijd een enorm effect hebben, is het schilderen van een of meerdere muren in je kamer. Wil je je kamer een make-over geven maar heb je met een klein budget te maken? Kies er dan voor om een muur, bijvoorbeeld achter je bank of bed, een kleurtje te geven. Kies daarbij voor natuurlijke aarde tinten als beige, roodbruin, oker of  terracotta. 

Natuurtrend 2: stoere natuurlijke materialen

Je kunt de natuurtrend niet alleen in verftinten zien, maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen. Denk daarbij aan ruw houten meubels zoals een grove eettafel of een tv-kast, maar ook aan het gebruik van riet, bamboe of rotan meubels. Door deze stoere natuurlijke materialen in je huis op te nemen zul je je direct dichter bij de natuur voelen.

Natuurtrend 3: urban jungle

Wil je echt dichtbij de natuur komen? Dan breng je de natuur toch gewoon naar binnen? De urban jungle trend is al enige tijd zeer populair. Met name grote opvallende planten zoals de bananenplant of de Calathea zijn zeer populair. Bijkomend voordeel is dat veel kamerplanten een luchtfilterende functie hebben! Hoog tijd om je plantencollectie uit te breiden dus.

Natuurtrend 4: woonaccessoires rechtstreeks uit de natuur

Dit is niet alleen een hele leuke woontrend, maar ook nog eens een hele voordelige. De woonaccessoires van tegenwoordig lijken wel rechtstreeks uit de natuur te komen. Denk daarbij aan grote Abalone schelpen die gebruikt worden als sleutelbakje of om je sieraden in op te bergen. Of wat dacht je van de mooie herfstplateaus met dennenappels, kastanjes en beukennootjes die je op de vensterbank kunt zetten. De opties zijn eindeloos en de natuur is een onuitputtelijke bron van creativiteit! 

Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Waar kun je nu meer inspiratie met een natuurlijke tintje op doen dan in de natuur zelf? Ga er daarom vlug op uit en wie weet met welke pareltjes of creatieve ideeën jij thuis komt!

Natuurtrend 5: dierlijke of plantaardige stoffen

De laatste natuurtrend die we veel tegenkomen dit jaar is het gebruik van aaibare stoffen of stoffen van natuurlijke oorsprong. Prachtige ruwe gordijnen gemaakt van linnen, kussens gemaakt van aaibare fluwelen stoffen en vloerkleden gemaakt van nepdierenhuid. De nephuiden zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden dus waarom zou je nog voor een echte dierenhuid kiezen! Zie jij jezelf deze winter al zitten voor het hardvuur op een prachtig diervriendelijk vloerkleed vergezeld met een warme kop kruidenthee? Zo kom je helemaal tot rust in je eigen woning met deze woontrends. Waar wacht je nog op?

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *