Deze meubels maak je helemaal zelf! 0

Meubel Maker

Je voelt je pas echt thuis in jouw huis als het helemaal naar jouw smaak is ingericht. Ieder mens heeft wat persoonlijke spullen in huis nodig om dat gevoel van thuis te creëren. Qua inrichting kun je beter zelf op zoek gaan naar mooie meubels en spullen, want alleen jij weet wat je mooi vind in huis. De inrichting van een huis is namelijk zo persoonlijk, dat kan niemand anders namens jou doen. Wellicht wil je ook wat unieke items, die niet veel mensen hebben. En hoe maak je iets nou persoonlijker en unieker, dan wanneer je het zelf maakt? 100% dat niemand jouw meubel in huis heeft staan. Hieronder lees je welke meubels jij eenvoudig zelf kunt maken. 

Een wandkast

We hadden het net al kort over die persoonlijke spullen, die moeten natuurlijk een plekje krijgen in huis. Daarom heb je ook veel ruimte nodig om die spullen neer te kunnen zetten. Een wandkast is daar de ideale plek voor. Zo’n kast is lekker open, waardoor de spullen mooi tot hun recht komen. Daarnaast verlies je er ook niet heel veel ruimte mee, omdat de kast tegen de wand aan is gemonteerd. 

Zo’n wandkast is gemakkelijk te maken door middel van kratten. Je kunt dan kiezen voor kratten van dezelfde grootte, zo creëer je namelijk een ruimtelijke kast en vormen de kratten ook een geheel. Je kunt er ook voor kiezen om voor verschillende formaten kratten te gaan. Je kunt de kratten dan zowel in de lengte als de breedte op de muur monteren. Je krijgt door die verschillende hoogtes en verschillende formaten een heel speels effect. Die kast dient dan echt als eyecatcher in huis, en dan staan er nog niet eens spullen in! 

Het kan natuurlijk voorkomen dat de kleur van de houten kratten niet overeenkomen met elkaar. Wellicht dat je er dan voor kiest om de kratten in een andere kleur te verven. Dat past misschien ook net iets beter in het interieur. Houdt er wel rekening mee dat de kleur van de kratten, goed moet matchen met de spullen die je erin gaat zetten. Wat wel altijd in zo’n wandkast past, zijn planten. Voor welke kleur je ook kiest, een plant matcht altijd. 

TV-meubel 

Ook een tv-meubel is gemakkelijk zelf te ontwerpen. Eerst moet je bepalen wat voor soort meubel je wil. Wil je er een die op de grond staat en zo nu en dan verschoven kan worden? Dat is bijvoorbeeld ideaal als je eens in de zoveel tijd het interieur wil veranderen of de woonkamer weer anders in wil richten. Ook is het handig voor het stofzuigen, als een TV-meubel van de muur af gehaald kan worden. Een andere optie is natuurlijk een zwevend TV-meubel. Deze is dan gemonteerd aan de muur. Je bent dan niet meer zo flexibel, mocht je de inrichting van je huis vaak veranderen. De tv moet dan altijd op dezelfde plek blijven staan. 

Als je bedacht hebt wat voor soort TV-meubel je wil maken, moet je gaan bedenken voor welk materiaal je wil kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor eikenhout of vind je steigerhout beter voor de klus? Het meest ideale is om hout te gebruiken, dat tweedehands is, dat is namelijk de duurzaamste optie. Er bestaat ook verduurzaamd hout, wat je ook kunt gebruiken voor de klus. Het is in ieder geval belangrijk om het juiste hout te kiezen. 

Mocht je het TV-meubel een andere kleur willen geven is het verstandig om het hout eerst te schilderen voordat je begint met de montage. Op die manier kun je elke kant van het hout een kleurtje geven. Als er bijvoorbeeld al deurtjes in hangen, gaat dat natuurlijk veel moeilijker. 

Het voordeel van het zelf ontwerpen van een TV-meubel is dat je de grootte zelf kunt bepalen. Jij hebt het ontwerp zelf in de hand. Dus jij bent ook verantwoordelijk voor de opbergruimte bijvoorbeeld. Sommige TV-meubels hebben namelijk geen makkelijke indeling. Als je het zelf ontwerpt heb je daar natuurlijk geen last van, want daar kun je allemaal rekening mee houden. Als je deze meubels zelf maakt, werk je natuurlijk veel met hout. Het is dan wel verstandig om dat hout te beschermen. Hier lees je hoe je dat het beste kunt doen.

 

Previous ArticleNext Article
BOUW ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *