Een jaloersmakend interieur met een klein budget onmogelijk? Niet met deze tips! 0

interieur met uitzicht op een meer

We willen allemaal het liefst zo mooi en luxe mogelijk wonen. Droom jij ook van die gigantische keuken met een groot kookeiland en de meest luxe kookapparaten? Een grote, groene tuin waar je in kunt verdwalen, waar ruimte is voor een paard, een stal en een hele kinderboerderij en een grote buitenkeuken waar je feestjes kunt houden? Of van een prachtige slaapkamer met vijf meter hoog plafond, openslaande deuren en vrij uitzicht op de Eiffeltoren? Ongetwijfeld dat jij ook dit soort woongoals hebt. Maar voor velen van ons zullen dit slechts dromen blijven. Dat betekent niet dat je hier geen inspiratie uit kunt halen en kunt gebruiken om van je eigen woning een klein paradijs te maken. En ja, dat kan ook met een klein budget. Het enige wat je nodig hebt is wat creativiteit!

Interieurtip 1: nieuw is lang niet altijd beter

Net als bij kleding kopen geldt ook bij interieur dat nieuwe artikelen kopen niet altijd beter is. Tweedehands kun je een heleboel parels vinden. Er zijn namelijk veel mensen die vanwege samenwonen, verhuizing naar het buitenland of andere redenen prachtige meubels van de hand doen en tweedehands aanbieden op internet. Daar kun jij dan weer je voordeel mee doen. Hetzelfde geldt voor kringloopwinkels. Ja, het kan wat tijd kosten om het kaf van het koren te scheiden, maar dan heb je wel een mooi pronkstuk in je woning die je voor een klein prijsje hebt kunnen kopen. Dat is de moeite wel waard toch?

Interieurtip 2: kwaliteit boven kwantiteit

In plaats van je hele woning volstoppen met goedkopere meubels en apparatuur, is het verstandiger om te kiezen voor kwaliteit als je wilt kiezen voor een luxe interieur. Spaar daarom voor items die je echt graag wilt, in plaats van genoeg te nemen met een bank van je oma. Met name bij witgoed kan het verstandig zijn om even door te sparen voor een nieuwe model. Nieuwere koelkasten en wasmachines zijn namelijk veel zuiniger dan hun oudere broertjes en zusjes. Dat scheelt  uiteindelijk weer in de portemonnee! 

Interieurtip 3: zorg voor balans

Een jaloersmakend interieur begint met een inrichting die in balans is. Voordat je je woning gaat (her)inrichten is het daarom handig om een moodboard te maken met kleuren en meubels die je mooi vindt en hou je daar vervolgens aan. Een pro-tip van ons: gordijnen maken of breken de woning. Zorg daarom dat je eerst een keuze hebt gemaakt welke gordijnen jij een chique uitstraling vindt hebben en bouw daar de rest van je interieur omheen. 

Interieurtip 4: niet alles hoeft tegelijk!

De belangrijkste tip bij het werken met een klein budget is dat je niet alles in een keer hoeft aan te schaffen. Dit is nergens voor nodig! Je kunt langzaamaan steeds meer meubels uit je woning vervangen voor droomexemplaren. Start bijvoorbeeld eerst met je bank of je eettafel, dit kan voor het aanzicht al veel verschil maken. Vervolgens spaar je rustig door en vervang je de rest van je interieur stap voor stap. Zo ben je weer een stap dichter bij je droomwoning!

Interieurtip 5: wordt een DIY pro

Waarom nieuw kopen als je het zelf kan maken? Zeker als je houdt van creatief bezig zijn en van weinig geld uitgeven. Dan is dit een ideale tip! Want met Do-It-Yourself ben je een leuke middag aan het knutselen en hoef je ook nog eens weinig budget te hebben. Dit is ook leuk om met het hele gezin en de kinderen te doen. Maak bijvoorbeeld een mooie guirlande van viltstof om op te hangen in de kinderkamer of timmer je eigen unieke wijnrek in elkaar voor in de keuken. Reken maar dat dit de eyecatcher van jouw woning wordt! 

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *