Eerste hulp bij de inrichting van een huis 0

Echtpaar pakt nieuwe meubels uit

Als je een nieuw huis hebt gekocht of gehuurd, dan is de eerste emotie natuurlijk een hoop enthousiasme. Tegenwoordig is het lang niet meer vanzelfsprekend dat je een huis kunt vinden. Dus allereerst hartelijk gefeliciteerd! In al het enthousiasme moet er ook een plan gemaakt worden. Want, waar begin je met de inrichting? Een nieuw huis en een verhuizing kunnen erg overweldigend zijn, dus wij helpen je een handje bij de inrichting. Lees en leer hoe jij jouw huis het beste inricht.

Een eventuele verbouwing

Je wil natuurlijk wel dat je huis spik en span is als je erin trekt. Dat kan wel eens een verbouwing vereisen, voordat je dat ideale beeld kunt creëren. Soms is dat omdat je andere wensen en eisen hebt. Anderzijds kan het ook het geval zijn dat het huis aardig oud is. Voorbeelden kunnen zijn: gescheurd behang, gele muren, een gebroken vloer of slecht onderhouden keuken. Bij al deze voorbeelden zul je een oplossing willen verzinnen, voordat je aan de inrichting begint. Ga daar dan eerst mee aan de slag.

De muren opknappen

Ook als je geen gele muren hebt, zou je die wellicht aan willen pakken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk kleurtje op de muur. Of misschien wil je wel overstappen op behang. Dat hangt natuurlijk af van jullie smaak en de rest van het interieur. Het is echter wel verstandig om hier mee te beginnen na de verbouwing en voor de inrichting. Dan heb je nooit last van schade op de meubels of de nieuwe vloer. 

Een nieuwe vloer

Veel mensen die gaan verhuizen kiezen automatisch voor een nieuwe vloer. Dat heeft er ook mee te maken dat een vloer is afgestemd op de rest van het interieur. Een andere reden om voor een nieuwe vloer te kiezen is vloerverwarming. Als je interesse hebt in vloerverwarming is het verstandig om die meteen aan te laten leggen in het begin. Zo voorkom je een hoop gesjouw met meubels op een later moment. Aangezien de vloer er toch uit moet om de vloerverwarming te leggen, kun je net zo goed een nieuwe erin leggen. Wellicht is dit ook een mooi moment om eens voor een andere vloer te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een Montinique PVC vloer. Zo’n vloer is duurzaam en straalt warmte uit. Het is nauwelijks van hout te onderscheiden, wat deze vloer heel bijzonder maakt. Een ander voorbeeld zijn de Moduleo PVC vloeren. Dit is weer een andere PVC variant, die van zichzelf al zacht en aangenaam aanvoelt. Wellicht dat een vloerverwarming dan wel overbodig wordt voor jullie. De coating van de vloer zorgt ervoor dat je er een hele lange tijd van kunt genieten, wat uiteraard de bedoeling is van een vloer. 

De meubelstukken 

Als de muren zijn opgeknapt en de vloer is geplaatst, dan is het tijd voor de rest van de inrichting. Idealiter begin je met de grote meubelstukken. Dit zijn natuurlijk ook de belangrijkste meubels. Als je daarmee begint, ben je er zeker van dat deze stukken in elk geval passen. Aan de andere kant, weet je al of het gaat passen als je goed bent voorbereid. 

Voorbereiden doe je door veel te meten in het huis en ook vele winkels te bezoeken. Er bestaan tegenwoordig een hele hoop apps en websites, waar je jouw eigen woonkamer in kunt richten. Die zou je kunnen raadplegen ter voorbereiding. Zo weet je niet alleen of alles past bij elkaar, maar weet je ook of het leuk matcht. In jouw hoofd kan het wel leuk zijn, maar in realiteit kan het altijd nog een mismatch worden. Door jouw inrichting inzichtelijk te krijgen online, loop je dus minder risico.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *