Met deze tips zorg je ervoor dat je jouw droomtuin kunt maken 0

Droomtuin

Hoe heerlijk is het om een woning met een tuin te hebben? De tuin biedt je de mogelijkheid om alle seizoenen van de natuur, groen en extra buitenruimte te kunnen genieten. Op deze pagina krijg je tips om jouw droomtuin werkelijkheid te laten worden. Zo kom je erachter op welke manier je een bepaald thema of kleurenpalet kunt bepalen voor je tuin. Verder krijg je tips over het uitkiezen van je planten, bomen en afscheidingen zoals haagplanten, en op welke manier je voor een intieme sfeer in de tuin kunt zorgen. Jouw tuin is een verlengde van je huis en als je het goed aanpakt, heb je er direct een aantal m2 extra woonruimte bij.

Kies voor bepaalde kleuren en materialen en trek dit overal door

Wist je dat bepaalde kleuren effect hebben op de gemoedstoestand van de mens? De warme kleuren zoals rood, oranje en geel zorgen ervoor dat je warmte en gezelligheid ervaart. De kleuren groen, blauw en beige brengen je dichter bij de natuur en hebben een rustgevende werking. Daarnaast kun je natuurlijk voor een bepaald kleurenpalet kiezen als je een thema in je tuin naar voren wil brengen. Er zijn verschillende tuinstijlen waaruit je kunt kiezen. Een Mediterrane tuin, Aziatische tuin, moderne tuin, speelse tuin, jungle tuin en ga zo maar door. Er is voor ieder wat wils.

Heb je kids en huisdieren, dan is het belangrijk dat de tuin mogelijkheden geeft om te spelen én is het belangrijk om voor een zachte ondergrond te kiezen, zodat de kinderen niet vallen. Let ook op de beplanting met huisdieren, want sommige planten zijn giftig. Je kunt precies lezen welke eigenschappen planten hebben, voordat je ze koopt. Hierdoor kun je makkelijk planten uitzoeken die bij jouw gezin passen.

Zorg ervoor dat de planten die je kiest bij elkaar en jouw smaak passen

Wanneer je een beeld van je droomtuin in je hoofd hebt, is het belangrijk om na te denken over de beplanting. De beplanting is een belangrijk onderdeel van je tuin. Dit kan je tuin namelijk maken of breken. Het is een goed idee om in ieder geval voor een beetje beplanting te kiezen in de tuin, zelfs als je de tuin eigenlijk volledig wil betegelen. Planten zijn goed voor de natuur en bieden insecten en dieren een veilige plek om zich terug te trekken. Je werkt dus mee aan de verbetering van het milieu door groen in je tuin te planten. Mooie planten en bomen in de tuin zijn bijvoorbeeld een olijfwilg, haagplanten, een klimop, bloemenborders en nog veel meer!

Zorg voor een intieme sfeer in de tuin

Hoe fijn is het om met lekker weer van je droomtuin te genieten? Het is heerlijk om een hoekje in je tuin in te richten, die er speciaal voor is ontworpen om ultiem te loungen. Kom heerlijk tot rust in de zon, geniet van alle natuur en vogels om je heen en droom lekker weg in je eigen tuin. Je zou bijvoorbeeld een fijne lounge set, schommelstoel of hangmat in je tuin kunnen plaatsen. Om meer sfeer in je zithoek te creëren, kun je er leuke kussentjes, kaarsen en lichtsnoeren plaatsen.

De leukste tuinen, zijn de tuinen waarin je kunt eten en drankjes kunt doen met vrienden en familie. In de zomer zet je de BBQ aan en in de winter kun je met z’n allen rond een vuurkorf verzamelen. Een tuin kun je inrichten en klaarmaken voor ieder seizoen. Zo kun je er ook in de koudere periodes van blijven genieten. Kleed je warm aan, leg wat plaids neer en geniet van het vuur dat je verwarmt.

Previous ArticleNext Article
TUIN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *