Kies de juiste montagekit bij de juiste job 0

Montagekit van Kitcentrum.nl

Montagekit is een algemene term voor verlijmende kitten die gebruikt worden bij montages. Een breed begrip, want hieronder vallen heel veel verschillende soorten. Hoe kies je nou de juiste montagekit voor jouw product? In deze blog gaan we jullie hier alles over vertellen. Want, naar wat voor lijm zoek je precies?

Een elastische verlijming

Een elastische verlijming is niks anders dan een verlijming waarbij beweging mogelijk is. Dit kan door los van elkaar bewegende ondergronden of ondergronden die veranderen door weersomstandigheden. Deze lijmen zijn (vaak) op basis van hybride polymeer. Na volledige uitharding zijn ze blijvend flexibel, oftewel een beetje rubberachtig. Voorbeelden van deze lijmen zijn een hightack of lijmkit.

Een vaste verlijming

We praten over een vaste verlijming als we hard op hard gaan verlijmen. De montagekit die hiervoor gebruikt wordt is zijn op polyurethaan basis. Deze lijm wordt keihard na volledige uitharding. De kleef kracht ligt in dit geval veel hoger, maar er is een puntsgewijze verbinding. Zodra de ondergronden los van elkaar bewegen is het veel minder sterk.

Een 2 componenten lijm kitspuiten

Een 2 componentenlijm is een lijm die uithard doordat 2 componenten in de juiste hoeveelheid met elkaar gemengd worden. Gelukkig hoef je je hier niet druk over te maken. Deze lijmen worden geleverd met een twee-componenten mengtuit die ervoor zorgt dat jij de juiste verhouding hebt. 

Wat is het voordeel? Deze lijm hard altijd uit. Er is geen zuurstof nodig zoals bij een PU- of hybride lijm. Het kan dus gebruikt worden in ruimtes waarbij er weinig contact is met zuurstof of enige snelheid vereist is. Zodra de componenten met elkaar in aanraking komen is uitharding onvermijdelijk. Het zal ook uitharden in de tuit. Als je de lijm in meerdere keren wenst te gebruiken raden we je aan een extra tuit te hebben. 

Wat zijn de nadelen? De snelheid van het uitharden is een voordeel, maar eigenlijk ook een nadeel. Je hebt niet echt bedenktijd… Hiernaast zit de opening van deze koker vaak aan de zijkant. Hierdoor past de koker vaak niet in een gesloten kitspuit. 

 

Previous ArticleNext Article
BOUW, RENOVATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *