Zo creëer jij je eigen plekje in het hoogste punt van je huis! 0

zolderkamer als slaapkamer

Vertoeven in de hoogste ruimte van je huis biedt eindeloze mogelijkheden! Een hele verdieping helemaal voor jezelf, droom jij al helemaal weg bij deze oase aan ruimte? Word ‘s morgens wakker door het daglicht dat via je dakraam binnenkomt en dommel ‘s avonds heerlijk in slaap door het zachte getik van de regen. De schuine wanden kunnen best een uitdaging zijn om van deze ruimte een heerlijke slaap- en leefplek te maken, maar met deze tips kom je gegarandeerd mijlenver! 

Warme temperaturen zijn voor sauna’s

Slapen doen we liever niet in bloedhete temperaturen, maar als je bed in het hoogst gelegen punt van je huis staat dan merk je meteen: warmte stijgt op. Als je wilt genieten van een sauna dan is het wellnesscentrum de place to be, maar in je kamer wil je het liever niet snikheet hebben. Het binnen koel houden, start bij een goede isolatie. Dit zorgt tijdens de zomer niet alleen voor koelte, maar in de winter ook voor warmte. Bovendien wordt de waarde van je woning met goede isolering fors verhoogd! Zonnepanelen functioneren, naast de duurzame energie die ze opleveren, ook nog eens goed als extra laag isolatie. Een andere manier om de warmte buiten te houden, is het plaatsen van verduisterende rolluiken of het aanschaffen van een mobiele airco. Deze kun je overal neerzetten en berg je tijdens de winter gemakkelijk op.

Hoge bedframes zijn overrated 

Een hoger bed kan mooi en comfortabel zijn, maar niets is vervelender dan je hoofd stoten bij het opstaan. Er bestaan genoeg leuke en comfortabele modellen die wat lager zijn. Een creatief en populair idee dat bovendien nog goedkoop en stijlvol is: een bed van houten pallets. Leg er een boxspring matras op en je valt elke avond voldaan binnen no time in slaap!

Een tip om te voorkomen dat je elke ochtend je hoofd stoot: kijk naar de looproute van de kamer voordat je de plek van je bed kiest. Als je dak in een punt loopt, plaats je bed dan in het midden van de punt. Zo lig je onder het hogere stuk van je plafond en zijn bulten op je hoofd geschiedenis. 

brown wooden armchair near brown wooden table

Kleur bepaalt hoe groot de ruimte aanvoelt 

Je hebt het vast vaker gehoord: lichte kleuren laten een ruimte groter ogen. Zolderruimtes kunnen al snel klein aanvoelen door de schuine wanden, dus het is ideaal om hier lichte kleuren te gebruiken. Zo houd je de ruimte open en luchtig. Niet alleen de kleur zorgt voor het gevoel van ruimte, ook de hoeveelheid daglicht. Heb je een raam met vensterbank, probeer deze dan niet vol te zetten met plantjes en andere items. Laat het licht vooral je kamer vullen!

Ingebouwde kasten zorgen voor perfectie

Op een zolderkamer met een schuin plafond kun je vaak geen kledingkast neerzetten. Een andere kamer omtoveren tot inloopkast is voor velen een droom, maar vaak niet de realiteit. Dé oplossing: een ingebouwde kast! Een op maat gemaakte kast die tegen de muur staat en aansluit op de schuine wand zorgt voor echte perfectie in je kamer. 

silver snake plant on pot

De vloer is je canvas 

De schuine wanden werken uitnodigend om iets moois op de vloer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kamerplanten, een vaas met bloemen – en als je geen groene vingers hebt, gedroogde bloemen en takken – of ga voor een uniek kunstwerk. Maar onthoud: less is more! Als je vloer bomvol spullen staat, wordt de ruimte snel rommelig en oogt het meteen een stuk kleiner. 

Het klinkt misschien wat gek maar schuine wanden, lichte muren en een donkere vloer laten het vloeroppervlak groter ogen. Je blik wordt dan naar boven getrokken waardoor de ruimte groter lijkt. Dit effect wordt extra versterkt als je plinten kiest in dezelfde kleur als je vloer. 

De zolder is meer dan een ruimte om je kerstspullen in op te bergen. Het omtoveren tot toffe slaapkamer klinkt nu zo gek nog niet, ben jij ook al overtuigd? 

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *