Zo renoveer je budgetproof met maximaal resultaat en minimale kosten! 0

Budgetproof Renoveren

Eens in de zoveel tijd willen we allemaal wel iets aan onze woning veranderen. Een likje verf hier en wat nieuwe keukenapparatuur daar en je huis kan weer als nieuw aanvoelen. Begint het bij jou ook te kriebelen om je woning aan te passen, maar vind je verbouwen of verhuizen een te grote stap of past dat niet binnen het budget? Dat is geen enkel probleem. Met relatief kleine renovaties kun je namelijk al groot verschil maken. Je hoeft echt niet te verhuizen om weer opnieuw verliefd te kunnen worden op je woning. Wij helpen je graag een handje. Het enige wat jij moet doen is een doel voor ogen hebben en een budget samenstellen. Wil je je woning renoveren om te moderniseren en mee te gaan met de huidige tijd? Wil je waarde toevoegen aan je woning met het oog op een verkoop binnenkort of wil je simpelweg je huis een nieuwe look geven? Alles kan!

Renoveren om mee te gaan met de tijd

Het verduurzamen van woningen wordt steeds belangrijker. En het mooie aan deze vorm van renoveren is dat de aanpassingen die je doet aan je woning om te renoveren, zichzelf vaak terug verdienen. Laat bijvoorbeeld je woning isoleren door het plaatsen van bodemisolatie, vloerisolatie of dakisolatie en je zult de gasrekening vrijwel direct zien dalen. Dit is een extra interessante investering nu de huidige gasprijzen maar blijven stijgen! In dit kader kun je ook overwegen om je gasplaat te vervangen door een inductiekookplaat of, als je het groter aan wil pakken, door het plaatsen van een warmtepomp. Of wat dacht je van het gebruik van zonnepanelen of het dak van je woning te renoveren en te vervangen voor een groen dak? De keuze is aan jou!

Renoveren om je woning een frisse nieuwe uitstraling te geven

Natuurlijk kun je met kleine renovaties aan je woning je huis ook een leuke nieuwe look geven. Met gebruik van een blik verf of een paar rollen behang kun je de uitstraling van een kamer volledig aanpassen. Maak van je slaapkamer een ware boutique hotelkamer door een muur van je kamer te behangen met een toffe print en schilder de rest van de muren in een bijpassende kleur. We beloven je, je zal je kamer niet meer herkennen!

Is je keuken aan een update toe, maar past dat niet binnen het budget? Geen zorgen! Door zelf je keukenkastjes te schilderen in een moderne kleur lijkt je keuken weer als nieuw. Ditzelfde kun je doen met inbouwkasten van je woning of andere belangrijke meubels. Geef ze een nieuw likje verf of spuit ze in een hippe tint. Ben je de kleur zat? Dan doe je het toch gewoon nog een keer met een andere kleur? Ideaal!

Renoveren om de waarde van je woning te vermeerderen

Wil je renoveren met het oog op een eventuele verkoop op korte termijn? Dan is het verstandig om te kijken naar winstgevende renovaties en niet naar renovaties die voornamelijk geld kosten zonder dat het je direct voordeel zal opleveren in de verkoop. Het geld wat je in een renovatie stopt krijg je namelijk niet per definitie terug in de verkoop. Opfrissen of moderniseren voor de verkoop is vaak wel een goed idee, maar complete nieuwe tuinen aanleggen, een volledig nieuwe keuken of badkamer plaatsen zijn vaak dure acties. Waarvan het nog maar de vraag is of potentiële kopers van jouw woning dezelfde smaak hebben als jij..

Kies daarom liever voor de eerdergenoemde mogelijkheden en tips. Die geven je woning een mooie frisse uitstraling en zijn ook nog eens budgetvriendelijk. Dat willen we allemaal toch?

Previous ArticleNext Article
RENOVATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *