Laat je inspireren: aan deze trends komt nog lang geen einde! 0

Woonkeukens

Er zijn een paar dingen die continu veranderen, woontrends en smaak horen daar in elk geval bij. Interieur verandert, omdat onze smaak verandert. Er gebeurt altijd zoveel op het gebied van wonen, dat je de trends soms niet bij kunt houden. Zie je weer iets leuks dat je wil? Dan is daar alweer de nieuwe trend, die ook heel interessant is. Er zijn een paar trends in de woonwereld, die de afgelopen jaar populair waren en dat nog een tijd zullen blijven. Met deze trends zit je dus altijd goed, lees snel mee over welke we het hebben!

Trend 1: Stalen deuren

Het is je vast niet ontgaan, de hele trend rondom stalen deuren. Ze zijn razend populair de afgelopen jaren. Een stalen deur geeft een ruimte meteen een hele andere uitstraling. Jouw woonkamer, keuken of andere ruimte in huis straalt meteen veel meer luxe uit. Het oogt chiquer en dat alleen maar door één deur. Het voordeel van een stalen deur is dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, zo kun je je altijd differentiëren van anderen. De één kiest namelijk voor een scharnierdeur, terwijl de ander liever een taatsdeur heeft. Wil je helemaal iets anders? Dan kies je natuurlijk voor een schuifdeur van staal! 

Trend 2: Visgraatvloer

Nog zo’n trend, waar we allemaal aan mee hebben gedaan of over getwijfeld hebben: de visgraatvloer. De afgelopen jaren was er geen een vloer zo populair als deze. Overal waar je kijkt zie je deze schitterende vloer voorbij komen. Het design van een visgraat vloer is natuurlijk ook geweldig. Het geeft een ruimte meteen een moderne, maar rustige uitstraling. Bovendien is het een vloer die met elke woonstijl gecombineerd kan worden. De enige vraag die je jezelf nog moet stellen is: neem ik een visgraat vloer van PVC of blijf ik bij laminaat? Welke je ook kiest, het resultaat is altijd fantastisch. 

Trend 3: Zwarte (woon)keuken

Keukens worden steeds meer omgebouwd tot woonkeukens. Een ruimte waar in gekookt kan worden, onder het genot van een lekker drankje en een goed gesprek. Een ruimte waar je na het koken, ook gewoon aan de bar of aan tafel schuift. De keukens worden lang niet meer uitsluitend gebruikt om te koken, het is de ruimte waar je bezoek over de vloer hebt en gezellige diners houdt. De woonkamer wordt steeds meer gezien als de ruimte om tot rust te komen. Die woonkeuken zien we steeds meer in zwart, inclusief alle zwarte elementen. Een kraan, quooker, wasbak en alle andere apparatuur is allemaal te verkrijgen in het zwart. In een woonkeuken waar zwart de boventoon voert, zul je deze elementen ook vaak in die kleur tegenkomen. 

Niet alleen in woonkeukens zien we de zwarte kleur als trend. Het is ook een hele trend geworden om je oude keuken te wrappen. Je raadt het al: mat zwart is in dat geval een favoriet. Elke keuken wordt omgedoopt tot een chique, moderne en warme ruimte, door een mat zwarte wrap. Het is een trend die zeker nog lang zal aanhouden. 

Trend 4: De kleur bruin

De afgelopen jaren is heel het bruine kleurenpallet een trend geweest. De ene keer was terracotta heel trendy, de andere keer stonden taupe en beige als favoriet in de boeken. Al met al zullen alle bruine tinten een favoriet blijven de komende tijd. Dat komt voornamelijk doordat bruin goed te combineren is en veel woonstijlen met deze kleur werken. Het is een natuurlijke tint, net zoals groen, die ook dit jaar weer in verschillende tinten terugkomt. Bruine, groene en oranje tinten schijnen ook heel goed samen te gaan, voornamelijk in een retro interieur!

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *