Snel besparen in jouw woning! 0

Besparen in je Woning

De prijzen van energie en gas blijven maar stijgen. Er wordt verwacht dat de prijzen ook nog wel een tijd zo zullen blijven. Een daling is pas op lange termijn in zicht. Bovendien is het ook veel duurzamer om te besparen op energie en gas. Hoe kun je nou het snelst jouw levensstijl omgooien wat betreft besparen? Wij zetten de tips voor jou op een rijtje! Samen naar een duurzame woning en een lage rekening.

Kies voor LED verlichting

Een simpele aanpassing in huis is het vervangen van alle lampen door LED verlichting. Het is al jaren duidelijk dat LED verlichting de beste keuze is, maar toch heeft nog niet iedereen deze aanpassing doorgevoerd in huis. De LED lamp is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens voordeliger. Zo denk je niet alleen aan het milieu, maar ook aan jouw eigen portemonnee.

Minder water verbruiken

Wij hebben het geluk dat we schoon drinkwater hebben. Maar, van dat schone drinkwater wordt ook veel door de putjes gespoeld. Denk aan handen wassen, douchen, de vaatwasser en wasmachine laten draaien. Dit alles kost enorm veel water. Als je wil besparen, zou je daar iets aan kunnen doen. Douche bijvoorbeeld korter en laat de wasmachine en vaatwasser niet onnodig draaien. Zet deze alleen aan wanneer deze echt vol zitten. Dit scheelt ook nog eens wasmiddel, waspoeder en vaatwastabletten. Zo ben je dus geen dief van je eigen bankrekening. 

Zet alles uit

Als je op de energierekening besparen wil, moet je er ook voor zorgen dat er niet onnodig energie wordt verbruikt. Als je een apparaat niet gebruikt, zet het dan uit. Zorg er vooral voor dat apparaten niet in slaapmodus of sluimermodus staan. Juist dan verbruiken ze enorm veel energie. Uit is dan ook echt uit, hetzelfde geldt voor opladers. Zolang er niets aan de oplader hangt, haal de stekkers dan uit de stopcontacten. Je bent de energiemaatschappij anders voor niks aan het sponsoren. De energie die je aftapt, gebruik je niet bewust en dat is natuurlijk zonde. 

Het kan ook schelen om energiezuinige apparaten aan te schaffen. Die verbruiken over het algemeen al minder energie. Dat scheelt dus ook een hoop op jouw maandelijkse energierekening. 

Isoleren voor comfort 

Heel veel huizen zijn slecht geïsoleerd. Dit betekent dat je in de winter als een koukleum in jouw huis zit en in de zomer is het niet uit te houden van de hitte. Je wil natuurlijk wel comfortabel wonen. Dat resulteert erin dat je in de winter veel gaat stoken. Dat zul je dan ook terug zien op de energie- of gasrekening. Stoken is natuurlijk zonde, want er zijn nog veel meer mogelijkheden om het warmer te krijgen. Trek bijvoorbeeld wat meer kleren aan of ga lekker met een dekentje op de bank zitten. Dat zijn veel duurzamere oplossingen, dan de verwarming aanzetten. 

In de zomer heb je natuurlijk ook last van de hitte binnen. Hierdoor zul je vaker de ventilator of de airco aanzetten. Ook deze apparaten moeten ergens stroom vandaan halen. Dat kost alleen maar meer energie in huis. Als je wil besparen, kun je beter zorgen dat het huis goed geïsoleerd is. Goede isolatie zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken en te koelen. Dat is nog eens een voordeel op jouw bankrekening. Bovendien is het natuurlijk veel gezonder om de verwarming en airco uit te laten. Er zijn verschillende soorten isolaties. Bekijk zelf welke vorm voor jullie het beste werkt. Eventueel kun je nog professionals ervoor inhuren. Die weten meteen welke oplossingen het beste effect hebben in jullie woning.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *