Kleine ruimtes groots inrichten 0

haal het meeste uit je kleinere ruimte

Hoe haal je alles uit een kleine ruimte? Voor de liefhebbers van een studio of kamer kan dat een flinke puzzel zijn. Door de stijgende huurprijzen en kleiner wordende woningen vraagt het inrichten van deze plekjes veel creativiteit. Want hoe creëer je bijvoorbeeld meer opbergruimte zodat de rommel niet overal onnodig opstapelt? Wij geven je enkele design tips en ideeën om je compacte ruimte om te toveren tot ruim ogende studio. 

Teken de ruimte uit 

First things first: het tekenen van een plattegrond. We zeggen niet voor niets dat voorbereiden het halve werk is. Met een plattegrond kun je visueel zien waar je je meubels wilt plaatsen en/of deze ook daadwerkelijk op die plek passen. Het uittekenen scheelt ook een hoop schuiven met meubilair! Een tip: bewaar de ruimte bij het raam voor je woonkamer, zo geniet je het langst van het daglicht.   

woman standing near brown wooden cabinetMultifunctionele meubels zijn je beste vriend

Heb je veel spullen en niet zoveel plek om deze op te bergen? 2-in-1 meubels worden dan je beste vriend. Een opbergbed – de naam zegt het zelf al: een bed met eronder opbergruimte – is dan een must have. Hier kun je veel spullen in kwijt, zoals kleding of extra dekbedden. In plaats van lades onder je bed kun je ook voor open kastjes kiezen, zet je boeken erin en je hebt een originele boekenkast! 

Naast een opbergbed vind je online ook veel andere handige meubels, waaronder een kast met uitklaptafel. Thuiswerken is nog altijd hot and happening, dus een efficiënte thuiswerkplek is onmisbaar. Een uitklaptafel helpt hierbij en bespaart tegelijkertijd veel ruimte. Dit soort kasten kunnen ook meteen als roomdivider dienen, zo sluit je ruimtes toch van elkaar af zonder er een permanente muur in te plaatsen. 

Hoogslapers zijn de nieuwe boxsprings 

Als de oppervlakte niet zo groot is, bestaat er altijd nog de optie om de hoogte in te werken. Een hoogslaper werkt efficiënt en geeft je de mogelijkheid voor een werkplek, kaptafel, opbergruimte of zithoek. 

Opbergruimte is goud waard

Zoveel spullen en waar laat je die? Bij het inrichten van een studio kun je het beste de Tiny House leefstijl in gedachten houden. Probeer zo minimalistisch mogelijk te leven, zodat je alleen opbergruimte nodig hebt voor je belangrijkste bezittingen. In een studio hebben kasten de voorkeur boven planken. Wanneer deze vol staan, oogt het al snel rommelig en dat moeten we niet hebben. Hoe minder rommel, hoe groter de ruimte ook lijkt. Ga voor dozen die je kunt opstapelen en kies voor handige verdeelsystemen voor je kasten en lades. 

white and black bed linen

Licht & open is het doel

In een kleine ruimte is het creëren van een open gevoel belangrijk. Als de kamer wordt volgestopt met grote meubels dan krijg je snel het gevoel dat de muren op je afkomen. Dit willen we natuurlijk voorkomen. In je studio wil je ook rust in je leefruimte hebben. Open kasten helpen om alle spullen een plek te geven. Ze dienen als opbergplek en tegelijkertijd geven ze de ruimte een groter gevoel. Hetzelfde geldt voor het kleurgebruik. Lichte kleuren maken de ruimte optisch groter, net als voldoende verlichting. Je krijgt het beste effect van natuurlijk daglicht.Daarnaast kun je verschillende lichtpunten kiezen in plaats van één grote lamp, dit zorgt voor sfeervolle plekjes. 

Wonen in een studio is ruimer dan je denkt. Ben jij door deze tips al overtuigd?

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *