Verbouwen voor meer rust in huis 0

Verbouwen voor meer rust in huis

Je hoeft echt niet heel het huis te verbouwen om meer rust te creëren in huis of om jouw wooncomfort te verbeteren. Je kunt ook kleine aanpassingen doen, die al een heel groot verschil maken in huis. Wellicht denk je op het eerste gezicht dat die aanpassingen niet nodig zijn, maar later heb je er zoveel profijt van. Hieronder zetten we een paar ideeën op een rijtje, die je toe kunt passen in huis. Soms moet je er veel voor verbouwen en soms weer niet. Lees snel verder om erachter te komen.

Meer opbergruimte maken

Opbergruimte in huis is heel belangrijk. Veel troep en rommel om je heen zorgt namelijk voor een hoop stress. Jouw huis moet een oase van rust zijn en een plek waar jij je op je gemak voelt. Daarom is het belangrijk dat je jouw spullen goed kunt opbergen. Dat geldt voor je kleren en schoenen, maar ook voor etenswaren bijvoorbeeld. We hebben allemaal wel een kast, waar we voorraad bewaren, maar als die bomvol staat, kun je er niks in vinden. Het is belangrijk om daar dan verandering in te brengen. Wellicht kunnen een paar extra planken al een heel verschil maken. 

Een ander idee is om een op maat gemaakte kast te maken, waar je al je kruiden en voorraad in kwijt kunt. Om alles extra te ordenen, kun je er altijd voor kiezen om alles in dezelfde bakjes of potjes te stoppen en te labelen. Dit is tegenwoordig echt een trend en zorgt ook voor meer balans in de kast. Doordat je voor dezelfde blikken, potjes of doosjes kiest, creëer je rust en zie je in een opslag het kruid of product dat je nodig hebt. 

Kamers logisch indelen

Er is een hoop woningtekort, wat de komende jaren vast niet verholpen gaat worden. Uiteraard komt het regelmatig voor dat je met je gezin uit het huis groeit. Met een derde kindje op komst is een woning met 3 slaapkamers te klein aan het worden. Je bent dan op zoek naar iets groters, maar door het woningtekort gaat dat de komende jaren misschien niet lukken. Het is dan tijd voor plan B, het logisch indelen van kamers. 

Maak van de grootste slaapkamer een kamer voor je twee andere kinderen. Je kunt 2 bedden neerzetten en die scheiden door een wand vol kasten. Zo hebben ze allebei hun privacy en meteen opbergruimte voor hun speelgoed. Een andere manier is om een stapelbed neer te zetten, om ruimte te besparen. Dat is voornamelijk een handige oplossing, wanneer er bijvoorbeeld een bureau moet komen om huiswerk te maken. Mocht daar geen ruimte voor zijn, kun je wellicht een klein hoekje in de woonkamer creëren. Als je iemand kent die handig is, kan er een hele hoop moois gecreëerd worden. Zoek bijvoorbeeld eens op het internet naar ideeën. Je zult vast en zeker mooie ontwerpen tegenkomen, waar je eerder nog niet aan gedacht had. 

Ook jullie eigen slaapkamer kan wellicht wel een logische indeling gebruiken. Misschien moet er wel een kast weg, zodat jullie pasgeboren baby in de wieg op jullie kamer kan slapen. Alle spullen die je in die kast bewaard moeten dan ook een plek krijgen. Een optie is bijvoorbeeld om een nieuw bed te kopen, waarbij je onderin veel opbergruimte hebt. Of ga op zoek naar wat smallere kasten, die beter in de slaapkamer passen. Misschien heb je nog ergens koffers staan, die je kunt gebruiken om spullen in op te bergen. Dat is wel de goedkoopste tijdelijke oplossing, totdat de baby naar zijn/haar eigen kamertje kan. Misschien kom je voor jullie eigen slaapkamer ook veel inspiratie tegen op het internet. Er is namelijk altijd meer mogelijk, dan dat je zelf denkt. 

Als je nog meer wooncomfort wil creëren, moet je dit artikel eens lezen.

Previous ArticleNext Article
RENOVATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *