Deze trends zetten nog een tijdje door 0

Interieur Trends

De interieurbranche is altijd enorm aan het veranderen. Elk jaar kunnen we weer een ander lijstje met trends verwachten. De ene keer zijn ze wel naar jouw smaak en de andere keer houd je het liever bij de trends van volgend seizoen. Maar, er zijn een aantal trends die al jaren in dat lijstje staan. Sommige zijn ook relatief nieuw, maar ook die zullen niet snel verdwijnen in de Nederlandse woonkamers. Lees je mee welke trends dat zijn? We zijn benieuwd welke trends we bij jullie thuis in de woonkamers kunnen vinden. 

Groen als de nieuwe trendkleur

Kleur in het interieur is natuurlijk niks nieuws. Kleur zorgt voor sfeer en dat is belangrijk in de woonkamer. De kleur groen daarentegen is redelijk nieuw op het gebied van wonen. We zien wel al jaren meubels in deze kleur voorbij komen, maar de kleur wordt steeds populairder. Groen hoort nou eenmaal in de woonkamer thuis. Hoe je die kleur verwerkt in het interieur is aan jullie natuurlijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groene muur of groene meubels. Dan valt de kleur meteen op en wordt deze prima in het interieur opgenomen, mits de andere kleuren in huis hier ook bij matchen. Wil je deze kleur op een iets subtielere manier verwerken in de inrichting? Kies dan voor een paar kamerplanten of groene accessoires. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden om de groene kleur in het interieur te verwerken.

Een deur van staal

Deze trend is al jaren populair en het ziet er naar uit dat dat nog wel een lange poos zo blijft. De deur van staal en dan met name in de zwarte kleur hangt al in vele Nederlandse woonkamers. Zo’n deur geeft een chique uitstraling aan het interieur. Hoewel een stalen deur bij de industriële woonstijl hoort, kan deze ook prima met andere woonstijlen gecombineerd worden. Het leuke van deze deur is dat je er veel kanten mee op kunt. Zo kun je kiezen voor een taatsdeur bijvoorbeeld, maar ook voor een schuifdeur. Je kunt uiteraard ook kiezen voor dubbele deuren, als daar ruimte voor is in huis. Een deur van staal is vooral aan te raden als je een ruimtelijk gevoel wil creëren in huis. Het is dan wel van belang dat je voor een stalen deur met ramen kiest. 

De bekende visgraatvloer

Dit is ook een trend, die al jaren ontzettend populair is. Voornamelijk in combinatie met de zwarte stalen deur, zul je deze vaak tegenkomen. Tegenwoordig heb je ook een hele hoop keuze met een visgraatvloer. Zo kun je deze laten leggen van laminaat, maar ook bijvoorbeeld van PVC. Ook de PVC vloer wordt namelijk steeds populairder en zo kun je deze twee vloeren mooi met elkaar combineren. Deze vloer leent zich ook perfect voor elke woonstijl, net zoals een stalen deur. 

Beige is altijd goed

We zullen de kleur beige ook steeds meer gaan zien in het interieur. Deze kleur brengt rust in huis en zorgt tegelijkertijd voor een stralende woonkamer. Doordat de kleur zo licht is, lijkt het in huis ook automatisch lichter. Beige kun je in alle elementen van het interieur toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een beige kleur op de muur in plaats van de standaard witte kleur. Beige komt daarnaast ook goed van pas in de accessoires. Denk daarbij aan kussens of een plaid op de bank of juist een vloerkleed op de grond. De beige kleur kan ook in de meubels zelf zitten, denk bijvoorbeeld aan beige stoelen of een beige poef voor bij de bank. Je kunt zoveel kanten op met beige en de kleur zorgt voor een oase van rust in jouw woonkamer.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *