4 Redenen om vandaag nog voor een veranda te kiezen! 0

Aluminium Veranda’s van FSoutdoorliving.nl

We kennen ze allemaal de veranda’s aan huis of op een andere plek in de tuin. Ze zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen. Degenen die er al een in de tuin hebben staan verbazen zich daar ook niet over. Je hoort alleen maar lovende verhalen over hoe fijn zo’n veranda is. Jij wil ook vandaag nog een veranda kiezen en wel om de volgende redenen.

Reden 1: Je kunt te allen tijde buiten zitten

Als de eerste zonnestralen hebben geschenen willen we massaal zonder jas naar buiten en buiten blijven. Dat is niet altijd verstandig, want in die tijd is het gewoon nog koud buiten. Als je een veranda hebt, kun je juist wel buiten zitten. Ook al is het hartje winter. Zolang je de veranda dichtmaakt en een kleine kachel erin plaatst, kun je altijd lekker buiten zitten. Dit betekent dus dat je ook het hele jaar door kunt genieten van jouw tuin. De veranda wordt als het ware jouw tweede woonkamer. Wist je dat je een standaard-terrasoverkapping ook dicht kunt maken?

Kleed deze dan ook zo aan. Je kunt namelijk makkelijk een tv buiten hangen bijvoorbeeld. Zo kun je ook hier een wedstrijd volgen of jouw favoriete spelshow zien. Bovendien kun je de veranda aankleden met een vloerkleed, kussens en plaids, want met een dichte veranda kan er toch niks nat worden. Dat betekent automatisch dat je nooit meer je tuinset hoeft op te bergen, hoe heerlijk is dat? 

Reden 2: Je kunt deze samenstellen naar jouw wens

Er zijn zoveel verschillende soorten veranda’s op de markt, dat je er altijd wel één kunt vinden die naar jouw smaak is. Veel kunststof veranda’s kunnen ook samengesteld worden. Zo kies je bijvoorbeeld alles zelf uit. De kleur, de goot, de staanders en de dakbedekking. Dat is in ieder geval zo met aluminium veranda’s. 

Wanneer je een terrasoverkapping van hout wil, heb je natuurlijk ook een heleboel opties. Misschien ken je wel iemand die die zelf kan ontwerpen voor je, zodat je een echte unieke overkapping krijgt. Met hout is het voordeel dat je deze altijd nog kunt schilderen, mocht je de kleur niet leuk vinden. 

Reden 3: De ideale plek om te eten

Eten doe je meestal gewoon binnen, voornamelijk als het buiten koud is. Maar, er zijn momenten waarop je liever buiten eet. Dat zou dus kunnen als je een dichte veranda hebt. We nemen als voorbeeld gourmetten. We halen massaal onze gourmetstellen van zolder met de kerst. Het is altijd heerlijk en gezellig, maar de geur is niet 1, 2, 3 verdwenen. Bovendien is het een behoorlijke schoonmaakklus de week erna. De lamp die boven het gourmetstel hing heeft er natuurlijk flinke oliespetters bijgekregen. 

Als je een veranda in de tuin hebt, zijn die problemen verleden tijd. Zet een kleine kachel in de veranda en ga daar lekker tafelen. Grote kans dat je het ook warm krijgt van het gourmetstel zelf. Het is natuurlijk wel aan te raden om de buitendeur dicht te doen, want anders krijg je alsnog alle vieze geuren binnen. 

Reden 4: De ultieme chill plek

Een veranda schaf je natuurlijk in eerste instantie aan om er zelf dubbel en dwars van te genieten. Je ziet het al helemaal voor je dat je elke dag van het jaar een bakje koffie eronder kan drinken en kan genieten van het weer. Ook als het regent, wat voor sommige mensen rustgevend werkt. 

Daarnaast kan een veranda heel geschikt zijn als je kinderen hebt. Zo hoef je nooit meer troep in huis te hebben, want ze kunnen heerlijk buiten chillen. Of het nu gaat om een spelletjesavond, een wedstrijd kijken of juist een avond met veel drank. Binnen zullen jullie er nog weinig last van hebben. 

Wil je nog meer aanpakken in jouw tuin? Lees dan eens dit artikel.

Previous ArticleNext Article
TUIN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *