Zo creëer je meer sfeer in de tuin 0

Sfeer in de tuin

De tuin is misschien wel een van de belangrijkste ruimtes van het huis in de zomer. Als het even meezit in Nederland, ben je daar namelijk heel de zomer te vinden. Het is dan wel van belang dat de tuin een beetje is ingericht naar jullie smaak, maar ook dat er een bepaalde sfeer hangt. Een tuin moet gezellig zijn, want wie wil er nu een kille tuin zitten? Hieronder lees je hoe je meer sfeer in de tuin creëert, door simpele aanpassingen.

Tuinposters

Je hebt heel veel verschillende tuinposters en tuindoeken, die speciaal voor buiten zijn gemaakt. Je kunt deze bijvoorbeeld op hangen aan een buitenmuur of aan een schuttingdeel. Tuinposters zijn in verschillende soorten te koop, waardoor je heel makkelijk kunt spelen met kleur. Als je tuin niet zo veel kleur bevat, komt zo’n tuinposter echt van pas. Online heb je zelfs de kans om jouw eigen poster te ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een foto van het gezin, de kinderen of jullie trouwe viervoeter. Alles is mogelijk. 

Planten

Een andere manier om meer kleur in de tuin aan te brengen is door meer planten te kopen. Door kleur aan te brengen, creëer je meteen meer sfeer. Vergeet vooral niet dat groen ook een kleur is. Planten hoeven dus echt niet roze, witte of rode bloemen te krijgen, een beetje groen in de tuin is nooit verkeerd. Je kunt met planten veel kanten op en je kunt ze aanpassen aan jouw tuin. Heb je een groot stuk grond over? Dan wil je ze wellicht liever in de grond planten. Heb je overal tegels, is je tuin klein of heb je alleen een balkon? Dan ben je al snel aangewezen op potten. Ook in potten komen planten prima tot zijn recht, dus ook dat is een optie. 

Met honden die graag in de tuin rollen, zijn planten wellicht niet zo geschikt. Of je ze nu in de grond plant of in een pot zet, ze kunnen er vaak moeilijk vanaf blijven. Je kunt er dan voor kiezen om planten in plantenhangers of hangpotten te zetten. Deze kun je dan bijvoorbeeld aan de muur of de schutting hangen. 

Ook in de winter, kan jouw tuin wat groen gebruiken, alleen niet alle planten kunnen daar tegen. Lees hier welke planten wel de winter kunnen overleven. 

Tuinverlichting

Tuinverlichting

Overdag is de tuin natuurlijk prachtig, wanneer de zon er vol op schijnt. Maar, ook als het donker is, willen jullie nog kunnen genieten van jullie prachtige tuin. Daarom is licht heel belangrijk. Kies voor dimbare led-lichten, zodat je zelf de sfeer kunt aanpassen. In de zomermaanden, wil je ‘s avonds natuurlijk gedimd licht hebben als jullie nog een borrel drinken met vrienden of familie. Wil je ‘s avonds nog een boek lezen? Dan heb je wellicht wat feller licht nodig. Licht zorgt echt voor sfeer, dus zorg er ook voor dat je het licht verspreid over de tuin. Denk bijvoorbeeld aan spotjes aan de schutting en/of de muur. Maar, bijvoorbeeld ook een lichtslinger voor onder de parasol of in de veranda. Ook in de winter kun je zo nu en dan de lichten eens aan doen, dat geeft ook binnen meteen een andere sfeer. Als je geluk hebt zie je misschien wel egels door de tuin lopen, welke in het donker minder opvallen. Als je een hoopje bladeren in de tuin hebt liggen, heb je nog meer kans dat deze stekel diertjes zich laten zien in jouw tuin. Daarom is het verstandig om ook in de herfst/winter je tuin goed bij te houden, zodat de dieren er plezier aan beleven. Lees hier wat je nog meer kunt doen om de tuin winterklaar te maken. 

Een nieuwe verflaag

Een nieuwe verflaag kan nooit kwaad. Het geeft meteen een frisse uitstraling, als je een object voorziet van een laklaag. Vooral als je veel hout in de tuin hebt, kan een verflaag geen kwaad. Hout verandert namelijk van kleur, naar de loop van tijd wordt die mooie houten kleur, een beetje grijs, waardoor het er heel oud uitziet. Een frisse kleur, zorgt daarom meteen voor een andere uitstraling. Verf je schutting bijvoorbeeld wit, dat ziet er meteen heel anders uit, dan die kleur van het hout. Als je een houten overkapping of tuinhuis hebt, kun je die ook voorzien van een laagje lak of verf. Even licht opschuren, ontvetten en opnieuw in de beits zetten. Je zult zien dat de tuin meteen een hele andere sfeer krijgt, doordat je met andere beits kleuren werkt.

Previous ArticleNext Article
TUIN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *