Geef je tuin een compleet andere uitstraling met deze tips! 0

Tuindesign na kleine Verbouwing

Het interieur in huis willen we eens in de zoveel tijd compleet veranderen, maar de tuin is soms ook toe aan een kleine verbouwing. Alleen is er in de tuin minder mogelijk zul je denken, maar dat is natuurlijk niet waar. Je kunt op heel veel manier een andere uitstraling creëren in jouw tuin. Nu nog de opties vinden die bij jullie passen. We zetten een aantal tips op een rijtje, om jouw tuin eens aan te pakken, lees snel mee en begin vandaag nog met de verbouwing!

Tip 1: Leg een vijver aan

Haal wat leven in je tuin, door een vijver aan te leggen. Je kiest zelf wat voor vissen je erin laat zwemmen. Een vijver is een leuke manier om je tuin wat meer op te vrolijken. Het beste is om dan een natuurlijke tuinvijver aan te leggen, omdat deze het minst belastend is voor het milieu. Zo’n tuinvijver heeft ook weinig tot geen onderhoud nodig, waardoor je een hele hoop kosten kunt besparen. Dure pompen en filters zijn verleden tijd, want die heb je helemaal niet nodig als je voor een natuurlijke tuinvijver kiest. Hier kun je lezen hoe je zo’n te gekke vijver in je tuin aanlegt. 

Tip 2: Een zwembad 

Naast een vijver geeft een zwembad in de tuin ook zoveel sfeer. En dan bedoelen we geen opblaaszwembad, die je elk seizoen opnieuw moet afbreken. Nee, we hebben het hier over een zwembad, ingegraven in jouw tuin, die er elke dag mooi bij ligt. In de zomer heb je er natuurlijk heel veel voordelen aan, zoals eigen poolparty’s organiseren en elke dag na het werk een frisse duik nemen. Maar, ook in de winter geniet je nog van je zwembad. Misschien niet door er echt in te zwemmen, maar als je een zwembad goed bijhoudt, kun je in de winter nog steeds genieten van die helderblauwe kleur. Op koude grijze dagen is dat een beeld dat je graag wil zien. 

Tip 3: Laat een complete veranda bouwen

Uiteraard kun je ook gewoon het wooncomfort uitbreiden naar buiten. Dit doe je door een complete veranda te laten bouwen. Dan hebben we het over een veranda met zijwanden en glazen schuifdeuren. Op die manier kun je op koudere dagen de wind en kou een beetje buiten houden, waardoor je tot ver in het seizoen buiten in jouw tuin kunt genieten. De enige keuze die je nog moet maken is: wordt het een veranda van hout of van aluminium? Beide materialen kennen uiteraard zijn voor- en nadelen. Beslis voor jezelf wat jij belangrijk vindt. 

Tip 4: Breng kleur aan in de tuin

Een tuin is niks zonder een beetje kleur. Van kleur worden we namelijk vrolijk en vooral met donkere dagen, hebben we dat zo hard nodig. En aangezien er dan vaak geen bloemen in bloei staan, moeten we op andere manieren kleur aanbrengen in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan een stuk gras. Gras is super handig als je kinderen hebt, want die kunnen dan lekker in het gras spelen. Ook met honden kan een stukje gras fijn zijn. Dan hebben ze altijd een verkoelend stukje om op te liggen als we weer een hete zomer hebben. Denk er wel om dat gras natuurlijk best veel onderhoud nodig heeft, voornamelijk een maaimachine is een belangrijk product om erbij aan te schaffen. Als je het nogal druk hebt, kun je daarom misschien beter kiezen voor kunstgras. Voor kinderen en honden is het super geschikt en zelf heb je er weinig tot geen onderhoud aan. Natuurlijk kunnen planten en bloemen niet ontbreken in een tuin, lees hier hoe je die het beste kunt aanbrengen.

Previous ArticleNext Article
TUIN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *