Dit zijn de woontrends van 2022 0

Groene bankstel met licht achterwand

Voordat we het weten is het eerste half jaar van 2022 alweer voorbij. Tijd om de balans op te maken. Wat zijn nou woontrends die in 2022 populair zijn? Zien we de zwarte stalen deur bijvoorbeeld weer terug die al jaren trending is? En hoe zit het met de grote woonkeukens? Maken die plaats voor een nieuwe trend of domineren ze nog steeds op het gebied van wonen? We zetten alle trends voor jou op een rijtje. 

Trend 1: Organische vormen en aaibare texturen

In de Nederlandse interieur zien we nog veel te vaak strakke vormen en rechte lijnen terug. Dit heeft iets weg van de moderne en industriële woonstijl. Met de trend van organische vormen en aaibare texturen, proberen we dit te doorbreken. Een moderne of industriële woonstijl is natuurlijk prima, maar daar passen ook organische vormen in thuis. Dat is juist de manier om de strakke lijnen in huis te doorbreken. Organische vormen en aaibare texturen zorgen door de uitstraling al voor meer sfeer in huis. Organische vormen kunnen op verschillende manieren in het interieur worden opgenomen. Denk aan een lamp met een unieke vorm of een vloerkleed, waarvan de vorm niet standaard is. Bovendien kun je niet alleen het patroon doorbreken met accessoires. Durf ook te kiezen voor het aanpassen van de meubels. Kies bijvoorbeeld voor een bank van teddy stof. Dit geeft meteen een totaal andere uitstraling dan een bank van leer of suède bijvoorbeeld. 

Trend 2: Veel meer kleur

We kennen allemaal de trend van de zwarte keukens en het zwarte interieur. Het oogt chique, maar de woonkamer wordt er wel enorm donker van. Uiteraard kan zwart wel heel mooi zijn in huis, dat zie je wel aan de zwarte stalen deuren, die overigens nog steeds een grote trend zijn op woongebied. Echter, is het ook trendy om veel pastel kleuren toe te passen in het interieur. We hebben het echt over de pasteltinten uit de jaren ‘70. Denk bijvoorbeeld aan beige- en natureltinten, maar ook, lila, mintgroen, koraal en lichtroze mogen niet ontbreken. Uiteraard hoef je niet alle kleuren met elkaar te combineren, maar kies er een paar en neem ze langzaam op in het interieur. Begin bijvoorbeeld met het kopen van mintgroene kussens voor op de bank of mintgroene kaarsen op tafel. Deze pastel kleuren maken het meteen gezellig in huis. Jouw woonkamer wordt al helemaal een grote gezellige boel als je deze trend met die hierboven combineert.

Trend 3: Buiten naar binnen halen

We zagen deze trend vorig jaar ook al eens voorbij komen. Deze trend gaat namelijk over meer natuur in het interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de kleur groen die steeds populairder wordt in de inrichting. Deze kun je bijvoorbeeld makkelijk combineren met kamerplanten, waar je die kleur groen weer in terug laat komen. Kies bijvoorbeeld voor een groene muur, bank of gordijnen. Er zijn ook zoveel kleuren groen, dat de keuze reuze is. Je kunt denken aan de kleur van gras en mos, maar ook grijs groen, olijfgroen en salie groen zijn ontzettend populaire kleuren in 2022. Uiteraard hoef je natuur niet per se te verwerken door middel van kleur. Natuur, kun je ook op andere manieren verwerken in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan materialen uit de natuur. Zo is het gebruik van houten meubels bijvoorbeeld een manier van natuur naar binnen halen. Hout is erg populair in het interieur en voornamelijk duurzaam hout. Duurzaamheid wordt namelijk steeds belangrijker gevonden, ook door de consument. Het begint nu steeds meer te komen dat klanten duurzaamheid gaan zoeken in de meubels. Zij zoeken bijvoorbeeld hout dat verantwoord is gekapt of al wel eens is gebruikt.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *