Inrichten terwijl je huurt? Dat doe je zo! 0

Zo richt jij je huurhuis persoonlijk en trendy in

Je eigen huisje betekent voor vele eindeloze vrijheid als het gaat om het inrichten van je plek. Voor huurders is het soms wat moeilijker om je paradijsje eigen te maken. In een huurhuis of -appartement loop je vaak tegen regels aan. Het kan een flinke uitdaging zijn om je woning eigen te maken en om tegelijkertijd je huurbaas te vriend houden. Met deze interieurtips tover je in een handomdraai je huurhuis/appartement om tot je thuis. 

Breng groen in je huis 

brown wooden table with books on topPlanten brengen gelijk leven in je kamer en fleuren de boel op. Om de perfecte Urban Jungle woonstijl te creëren, kun je grote en kleine planten met elkaar variëren. De kleur groen werkt verfrissend en brengt een gevoel van balans en rust. Daarnaast zorgen planten voor minder stress en een hoger concentratievermogen. Wist je dat planten ook nog eens je leefomgeving schoner maken? Kamerplanten zijn efficiënte luchtreinigers! Ze hebben positieve effecten op je stemming en door de verbeterde luchtkwaliteit verminderen ze hoofdpijnklachten. Als laatste houden ze het vochtigheidsniveau op peil. Zeker in de wintermaanden is dit een groot voordeel. Zo hoef je geen geld te verspillen aan dure apparaten. 

Duurzame meubels zijn essentieel 

Als je nieuw meubilair gaat aanschaffen voor je huurhuis, houd je toekomstplannen dan in je achterhoofd. De kans is klein dat je hier voor altijd blijft wonen. Duurzame meubels zijn dan de oplossing. De kringloopwinkel wordt je favoriete uitstapje en hier zul je veel toffe items vinden. Zeker als je ergens snel op bent uitgekeken, dan is dit the place to be. Bovendien is het steeds gebruikelijker om milieuvriendelijke meubels te kiezen. Zo doen we allemaal ons best om de wereld weer wat groener te maken. 

white window curtain on window

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand 

Een grote spiegel geeft in de kleinste ruimtes meteen een open gevoel. Door de lichtweerkaatsing in de spiegel lijkt de ruimte optisch groter. Ze kunnen naast ruimte ook voor diepte zorgen. Hang er bijvoorbeeld één aan de muur tegenover je raam, zo lijkt de kamer meteen dieper. En het leuke aan spiegels? Ze hoeven niet alleen aan de muur te hangen. Je kunt ze zelfs op een kast of de vloer zetten. Dit geeft je meer flexibiliteit en creativiteit. Daarnaast zorgen ze ook voor een esthetische look aan een ruimte. Het zijn net kunstwerken waardoor een ruimte er meteen mooier uitziet. 

Woonkamer Interieur Met Meubels En Planten Thuis

Lampen zijn de sfeermakers 

Bij het inrichten draait het allemaal om de juiste items op de juiste plek te zetten, zo ook je verlichting. De grootte van de ruimte bepaalt het aantal basisverlichtingen. In je huurhuis hangt je basisverlichting al vaak aan je plafond. Hoewel dat een taak minder is, kun je wel de verlichting een touch van jezelf geven door grote staanlampen te kiezen. Je maakt het vervolgens gezellig door kleinere lampen als accentlicht op tafels en kastjes te zetten. 

Wanddecoratie zonder schade 

Als je wilt voorkomen dat je muur eruit komt te zien als een gatenkaas, dan zijn spijkers en schroeven verleden tijd. Nu bestaan er gelukkig verschillende manieren om toch je eigen artwall te hebben, zonder dat je de muur beschadigt. Montagetape of klevende spijkers werken uitstekend, maar ook ophangrails zijn een optie. Het veranderen van je artwall is met de rails ook minder invasief. Om meer rust in je huis te brengen, hang je de kunstwerken het beste in oneven aantallen op. Onze hersenen vinden oneven aantallen aantrekkelijker en asymmetrie interessanter. 

silver imac on brown wooden table

Laat je karakter zien met accessoires 

Je kunt in je huurwoning helemaal losgaan met accessoires. Hiermee kun je laten zien wie je bent, wat je mooi vindt en wat je inspireert. Woonaccessoires komen in alle vormen en maten voor. Je zorgt echt voor eenheid en balans door accessoires te kiezen in de kleuren van je kleurenpalet. Als de vloer wat minder in je smaak valt, dan doet een vloerkleed wonderen. Een andere tip: grote statement vazen. Hiermee breng je kleuren in je interieur terug en het vormen echte blikvangers. 

Dus zelfs in een huurhuis kun je het helemaal je eigen maken. Welke tips ga jij uitproberen? 

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *