Een stijlvolle thuisplek, helemaal workproof 0

een stijlvolle thuisplek, workproof

Thuiswerken is nog steeds hot and happening. De grootste voordelen: files worden vermeden, hierdoor houd je meer vrije tijd over en is je agenda een stuk flexibeler! Nu we meer tijd thuis spenderen, vinden we een eigen werkplek dus steeds belangrijker worden. Hoewel je thuiskantoor vooral functioneel moet zijn, is het mooi meegenomen als deze ook past bij de rest van je interieur. Wat je allemaal voor een thuiswerkplek nodig hebt en hoe je dit het beste inricht, lees je hier. 

Kies een vaste plek 

Voor thuiswerken kun je het beste een plek kiezen waar je geen afleiding hebt van het thuisleven. Dit zorgt voor productiviteit en het verhoogt je concentratieniveau. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan is een aparte ruimte – die je kunt afsluiten met een deur – perfect voor je thuiswerkplek. Heb je de luxe niet, tover dan een extra hoekje in de woon- of slaapkamer om tot werkparadijs.  

Een goed bureau 

Elke werkplek heeft uiteraard een bureau of grote tafel nodig. Dit stuk meubilair is je basis, kies daarom voor een materiaal dat al in je interieur zit verwerkt. Op deze manier zorg je voor eenheid in huis

Er bestaan enkele gadgets waaronder een laptopstandaard die het werken aan je bureau comfortabeler maken. Met zo’n standaard hoef je namelijk niet de hele dag met een hoogteverschil en gebogen nek op je scherm te turen. Een apart toetsenbord komt dan wel van pas. Kies voor een draadloos model om kabel-chaos op je bureau te vermijden. 

Comfort over fashion

Een onmisbaar item is een goede bureaustoel. De hele dag zitten, is niet goed voor je lichaam. Je kunt een ergonomische bureaustoel zien als een investering in jezelf. Het voorkomt namelijk heel wat rugklachten. De stoelen passen niet altijd even mooi in je interieur, maar ze zijn wel comfortabel en goed voor je postuur.  

Gratis stockfoto met Afro-Amerikaans, Afro-Amerikaanse man, afstandswerk

Creëer een lichtpuntje 

Goede verlichting is belangrijk. Het meest ideale is gewoon: natuurlijk licht, deze lichtbron draagt bij aan een hoge productiviteit. Maar als je ruimte niet over veel daglicht beschikt, dan kun je dit compenseren met de juiste lampen. Eén centrale lamp als basisverlichting en een bureaulamp voor functionele verlichting moet voldoende zijn. Qua design kun je met lampen alle kanten uit. Ga voor een echte eyecatcher of kies voor een subtielere lamp met een neutrale kleur die meer in blendt met je interieur.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Tijdens werk is het belangrijk dat je je kunt concentreren en niet verdrinkt in alle troep op je bureau. Opbergen hoeft niet te betekenen dat je alles weg stopt in kastjes en achter deurtjes. Rieten manden en/of stoffen bakken zijn perfect om je spullen stijlvol op te ruimen! 

Is je bureaulade ook altijd één grote rommellade? Online vind je verdeelsystemen voor je lades en/of kasten. Ze zijn er in verschillende materialen en kleuren: van doorschijnend plastic tot hout. Of koop verschillende grootte bakjes die – met een beetje puzzelen – precies in je lade passen. Elk bakje kun je dan gebruiken voor iets anders zoals pennen, sticky notes, markeerstiften en meer. 

silver iMac on wooden deskMaak het eigen

Geef je eigen twist aan je plek door een artwall te maken met posters en foto’s, dit geeft meteen sfeer en het boost je creativiteit. Je kunt ook voor minimalistische sfeer gaan met een Scandinavische twist. Deze stijl heeft een vast kleurenpalet met lichte tinten en creëert ruimte. Lukt het nog niet helemaal met inrichten? Er bestaan gelukkig genoeg apps waarmee het inrichten een makkie wordt

Waar werk jij het liefste? Is dat op kantoor of toch lekker in het comfort van je eigen thuis?

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *