Tips en tricks voor de schoonmaak in huis 0

Slaapkamer Stofzuigen

Schoonmaken is niet iedereen zijn favoriete hobby, maar het moet wel gebeuren. Niemand wil in een verwaarloosd en vies huis leven, dus dan moeten we het ook schoon houden. Afhankelijk van het aantal mensen dat in een huis woont, maak je wekelijks dan wel niet dagelijks schoon. Heb je er zelf geen tijd voor, dan kun je het natuurlijk altijd uitbesteden aan een professional. Maar, met deze tips wordt schoonmaken heel makkelijk, zodat jij het ook steeds leuker vindt.

Een stofzuiger in huis is niet te missen. Als je kinderen en/of huisdieren hebt, zul je deze misschien wel dagelijks gebruiken. We kunnen echt niet zonder. Dat is maar goed ook, want een schone vloer is wel zo hygiënisch, vooral met kleine kinderen. Zorg wel dat je een goede aanschaft, want een goede stofzuiger in huis is het halve werk. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een stofzuiger te pakken, die ontworpen is om huisdierharen op te zuigen, als je honden of katten hebt. Bovendien is er ook apparatuur die het je makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een robotstofzuiger. Deze kun je aanzetten wanneer je naar werk gaat, zodat je het niet zelf meer hoeft te doen. Dat scheelt zomaar weer een klus in huis. 

Tip 2: Zorg voor een frisse geur

Als je schoonmaakt, wil je ook dat het te ruiken is. Zo’n frisse geur creëer je niet alleen door met een emmer sop alles goed te poetsen. Zo’n lekkere geur krijg je ook al door te stofzuigen. Er zijn allerlei trucjes voor om daarmee een lekkere geur te creëren. Allereerst kun je bijvoorbeeld een geurzakje opzuigen, deze zijn speciaal te koop voor stofzuigers. Andere manieren zijn om waspoeder of geurkorrels op te zuigen. Ook deze geven een heerlijke geur af, waardoor het na het stofzuigen weer lekker fris ruikt. Een andere manier is natuurlijk om een geurkaars aan te steken, wanneer je gepoetst/gestofzuigt hebt. 

Wil je de geur langer behouden? Kijk dan eens voor geurblokjes, deze zijn overal wel te koop. Zo’n geurblokje laat een ruimte weer fris ruiken. Ideaal voor op het toilet bijvoorbeeld of in de schoenenkast. 

Tip 3: Houd het zo netjes mogelijk

Hoevaak je schoon moet maken in huis is ook deels aan jezelf te wijten. Natuurlijk kun je stof in huis niet tegengaan, maar wel andere dingen. Begin er bijvoorbeeld eens mee om niet met schoenen in huis te lopen, dit zal al veel viezigheid op de vloeren schelen. Bovendien is het belangrijk om afwas meteen in de vaatwasser te zetten bijvoorbeeld en vuilniszakken op tijd weg te gooien. Dit zal ook bijdragen aan de frisse geur in huis. Opruimen is ook heel belangrijk, want ook dat zorgt alleen maar voor meer stof in huis. Het is dus verstandig om je huis netjes en opgeruimd te houden, dan is het schoonmaken ook zo gebeurd. Tegelijk creëer je dan ook meer balans in huis

Tip 4: Maak er een sport van

Schoonmaken is eigenlijk een perfecte work-out. Afhankelijk van welke klusjes je in huis verricht, kun je best een hoop calorieën verbranden. Bovendien ben je lekker in beweging en train je een hoop spieren. Bij het schoonmaken van de badkamer, worden veel spieren gebruikt. Zo’n schoonmaakbeurt is namelijk goed voor je armen, benen en billen. Armen spreken voor zich, want daar maak je alles mee schoon, wat veel kracht vereist. Denk maar eens aan het schrobben van het bad en/of de douchewand. Benen train je door kracht te zetten, wanneer je de vloer eens goed aanpakt en je billen worden getraind door in squathouding dicht bij de vloer te poetsen. Of te wel het schoonmaken van een badkamer is een workout op zichzelf. Daardoor hoef je dus niet meer naar de sportschool.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *