Zo tover jij je balkon om in een esthetisch paradijs 0

balkon als esthetisch paradijs

Word je ook zo gelukkig van botanisch wonen, maar beschik je niet over een tuin? Geen zorgen, met een beetje meer creativiteit kun jij je balkon omtoveren tot je eigen prachtige minituin. Een balkon biedt voor je kriebelende groene vingers meer mogelijkheden dan je misschien denkt! Breng met deze tips het binnenleven naar buiten en geniet van je stijlvolle paradijsje op hoogte. 

Begin bij de basis 

First things first: de vloer is de basis van je balkon. Vaak is deze gemaakt van beton, dus tijd om dit op te vrolijken! Er bestaan verschillende opties zoals kunstgras, houten vlondertegels, stenen tegels of een buiten vloerkleed. De juiste vloer heeft met zowel uitstraling als comfort te maken. We willen natuurlijk allemaal met onze blote voetjes het balkon op kunnen stappen. Als je eenmaal de vloer hebt gekozen, kun je aan de slag met de rest.  

Gratis stockfoto met aantrekkelijk mooi, architectuur, balkon

Plekje om te relaxen 

Het belangrijkste: je balkon moet natuurlijk een plek zijn waar je lekker kunt relaxen. Een knus en comfortabel zitplekje is dan een must! Als je de ruimte hebt, is een loungebank natuurlijk ideaal. Heb je dit niet dan zijn er nog genoeg andere opties om een zithoek te creëren. Ga voor opklapbare tuinsets of ontwerp je eigen zitplek door gebruik te maken van houten pallets. Met dikke kussens geeft dit een knus effect aan je balkontuin. 

brown woven chair near green plant

Groen, groener, groenst

Zelfs met een balkon kun je een groene oase creëren. Het enige verschil is dat je alle plantjes en bloemen moet verpotten in potten, bakken en/of manden. Je kunt hiermee zo creatief zijn als je zelf wilt. Bloempotten zijn in genoeg kleuren en materialen te koop, maar vind je niets in je smaak, dan kun je altijd basic potten zelf beschilderen! Is je ruimte kostbaar? Dan kun je ook voor stapelbare bloempotten kiezen of voor speciale bloembakken voor aan de reling van je balkon. Op deze manier wordt je uitzicht naar buiten toe een stuk sfeervoller! 

Gratis stockfoto met decoratieve planten, huisdecoratie, kamerplanten

Tuinieren met een twist

Een nieuwe trend in tuinieren: verticaal tuinieren. In plaats van de grond gebruik je de muren om je planten te laten groeien. Als je weinig ruimte hebt, is dit een slimme oplossing. Je hebt hiervoor een constructie nodig die je kunt bevestigen aan de muur. Dit kan variëren van een plantenbak tot een plantenzak tot een houten frame. Wil je liever niets vast maken aan de muren? Dan kun je ook voor een plantenrek kiezen. Houten trapjes zijn hier perfect voor. Zet de plantjes op de treden of hang ze eraan vast en ontdek hoeveel groen je eigenlijk kwijt kunt. Deze opstelling werkt ook perfect voor je moestuintje. Net als bij het verticaal tuinieren, moet je je ook zeker niet laten tegenhouden door de andere tuintrends. Deze kun je net zo goed toepassen op je balkon. Geef er je eigen draai aan en je hebt binnen no-time je droomtuin op hoogte gecreëerd.

Sfeervolle lichtbronnen 

Vaak zijn balkons van zichzelf saai en ogen ze niet uitnodigend om er avonden te vertoeven. Om toch in je minituin sfeer te creëren, kun je warme lichtbronnen zoals kaarsen neerzetten, dit doet wonderen. Zo kun je tot in de late uurtjes blijven hangen. Soms kunnen kaarsen wat onhandig zijn, dan zijn lichtsnoeren met leuke lampjes eraan eens stuk praktischer. De perfecte optie: waterdichte lampjes, deze kunnen in weer en wind blijven hangen. 

round glass-top table beside door

More is more met decoreren 

Je maakt je plek helemaal af met de juiste decoratie en accessoires. Het toevoegen van dekens en kussens maakt het in één oogopslag al een stuk knusser. Glazen flessen, kandelaars, wandplanken en dienbladen doen het ook goed. Vergeet vooral niet om een plekje over te houden voor een barbecue of een heater, zo kun je elk seizoen genieten van het buitenleven. 

Met deze tips creëer jij zo’n fijn plekje dat je geen tuin meer nodig hebt. Zie jij jezelf al ontsnappen aan het stadse leven op je eigen balkon? 

Previous ArticleNext Article
TUIN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *