Je huis verkopen? Zo levert je woning meer op! 0

zo verkoop je je huis met meerwaarde

Wist je dat het aanpassen van je huis niet alleen nieuw leven in je thuisgevoel blaast, het creëert ook een behoorlijke meerwaarde voor je woning. Na een verbouwing is je pand namelijk zoveel meer waard en dat is alleen maar voordelig als jij later beslist om je huis te verkopen. Er bestaan enkele tips en tricks zodat je huis bij de verkoop meer oplevert. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Elke vierkante meter is goud waard

Het uitbouwen van je woning is een manier om direct waarde toe te voegen aan je huis. Zeker met een woning in de stad is elke vierkante meter een goudstaaf waard, hierdoor kan een aanbouw je later veel geld opleveren. Vergeet niet om vooraf toestemming te vragen aan je gemeente, die weten precies wat wel of niet mag! 

brown wooden table and chairs

Veranda, overkapping of een serre  

Heb je niet de mogelijkheid voor aanbouw? Andere opties zijn een veranda, overkapping of een serre. Het is steeds populairder om binnen- en buitenleven met elkaar te verbinden. Met een serre kan de waarde zelfs met 7% oplopen! Huizenkopers zijn vaak op zoek naar zonnige plekjes en dat zal de aankomende tijden niet veranderen. Je kunt zelfs je eigen houten veranda maken, scheelt weer een hoop geld! Een tip: vraag een waardetaxatie aan voordat je de serre laat plaatsen, dan ben je verzekerd dat je investering later geld oplevert. 

Duurzaam wonen is een must 

Met de veranderende wereld om ons heen wordt duurzaam wonen steeds belangrijker. Het verduurzamen van je woning zorgt niet alleen voor lagere vaste lasten voor jezelf, maar ook voor een hogere verkoopprijs in de toekomst. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goede isolatie hebt en laat zonnepanelen plaatsen. 

brown wooden dining table with white chairs near kitchen

De keuken is het hart van je huis 

Een verbouwing dat sowieso meerwaarde brengt aan je huis, is het verbouwen van je keuken. De keuken wordt als een van de belangrijkste ruimtes in je woning gezien, dus een upgrade kan nooit kwaad. Houd met de verbouwing wel in het achterhoofd dat je je huis ooit wilt verkopen, kies daarom voor een rustige basis. Is een hele verbouwing net wat te optimistisch? Je kunt ook de inbouw van je keuken vervangen, denk bijvoorbeeld aan een elektrische kookplaat. Dit soort aanpassingen maken ook al een aanzienlijk verschil! Als je keuken al in perfecte staat is, dan kun je de badkamer omtoveren. Een goede inloopdouche kan iedereen wel waarderen. 

Onderhoud is punten scoren 

Een eerste indruk is altijd belangrijk. Dat is niet alleen bij een ontmoeting zo, maar ook bij het bezichtigen van een woning. Een goede eerste indruk begint bij het wegwerken van achterstallig onderhoud. Kijk bijvoorbeeld of de muren een nieuw likje verf nodig hebben of de plinten aan vervanging toe zijn. Kleine details hebben esthetisch een grote impact. Niet vergetenL opgeruimd staat netjes. Ruim dus voor een bezichtiging je huis op en maak hem schoon met deze tips! Een huis in goede staat zorgt voor waardebehoud of zelfs waardestijging. Het ziet er aantrekkelijker uit en zal sneller zijn verkocht. 

black and brown wooden table with chairs

Groter is beter 

Het gevoel van ruimte in een woning is een doorslaggevende factor bij het kopen van een huis. Is de ruimte in vierkante meters niet groot, geen zorgen want deze kun je optisch groter laten lijken. Je creëert dit het beste door lichte kleuren en veel daglicht. Less is more, dus beperk het aantal meubels, maar voeg wel een spiegel toe. Deze kunnen ruimtes veel groter laten lijken. 

Met deze tips ben je gegarandeerd van een waardestijging. Is je huis al helemaal klaar om verkocht te worden of blijf je er liever zelf nog even wonen?

Previous ArticleNext Article
BOUW ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *